Истината – Новинарският портал

Владимир Путин РАЗМАЗА Запада! Ето какво направи руският президент!

На тържествения парад по повод 74 годишнина от победата на Съветския съюз и Русия във Великата отечествена война, Владимир Путин заяви, че тоталната безнаказаност заслепи нацистите. И тяхното „Зелено чудовище“, което искаше да унищожи Русия, Европа и света, рухна и бе прогонено от целия континент.

„Те смятаха, че биха могли да смажат Съветския съюз, но това не стана“, каза руският президент и върховен главнокомандващ войските на Руската федерация Владимир Путин на парада на победата в Москва.

„Има много героични постижения в историята на нашата страна, но победата над фашизма заема специално място. Защото тя се превърна във възмездие за всички жестокости на нацистите. Те смятаха, че са най-висшата раса на света и започнаха ужасна война. На тяхната безскрупулна и нагла сила се подчиниха много държави в Европа и света. И безнаказаността заслепи нацистите. Затова те си помислиха, че за броени седмици ще успеят да смажат Съветския съюз и хилядолетната историческа Русия. Но не се получи! Ние победихме! Русия и съветските народи победиха! Червената армия победи „Зеленото чудовище“!“, заяви Владимир Владимирович.

„Да, след коварното нашествие на врага на нашата територия, имаше поражения, отстъпления и тежки загуби. Но това не разби Русия“, добави президентът. 

Путин припомни, че в началото на юли 1941 г. повече от пет милиона бойци са се присъединили към редиците на Червената армия. Десетки хиляди доброволци са отишли в народната милиция. А, въпреки пожара на войната, стотици големи фабрики са изнесени на изток в Урал, във Волга, Сибир. „Всичко за победата“ се превърна в мотото на тила „, отбеляза руският президент.

Владимир Путин призова световната общественост да създаде единна система за сигурност, безопасност и мир на Земята. Той подчерта, че Русия има могъща армия, която ще продължава да увеличава своята бойна мощ. И че Русия е готова да сътрудничи с всички, които са готови да дадат отпор на военния и политически екстремизъм.

По този начин Владимир Путин ясно даде на Запада да разбере, че великата победа над фашизма бе извоювана от руските и съветските хора. И че на 9 май трябва да се празнува единствено Деня на победата, а не някакъв измислен Ден на Европа. Защото именно денят на победата е дарил свободата на днешна Европа. Затова на този ден, целият европейски континент трябва да се преклони пред безпримерния подвиг на руските и съветски войници.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version