Истината – Новинарският портал

Военно-промишленият комплекс на Украйна изчезва след мощни удари на руската армия

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че снощи руските въоръжени сили са нанесли удар с високоточно оръжие по ключови обекти на военно-промишления комплекс на Украйна. Поразени са заводи и филиали, които произвеждат и ремонтират дронове, ракети и ракетни установки, снаряди и артилерия, бойни машини на пехотата, както и комплекси за противовъздушната отбрана.

Според официалния представител на ведомството по целите са нанесени значителни щети, а производство и ремонт на оръжия в близко бъдеще няма да е възможно.

Съобщава се още, че за първи път от началото на войната руските военни са успели да извадят от строя две самоходни колесни гаубици „Зузана-2“, произведени в Словакия, в посока Купянск. В допълнение към тях Въоръжените сили на Украйна са загубили голямо количество военна техника и личен състав.

Това съобщи руското министерство на отбраната в официалната сводка за хода на „специалната военна операция“.

„Загубите на въоръжените сили на Украйна са няколко бойни бронирани машини на пехотата, пикапи, американска артилерийска система M777, самоходни артилерийски установки: полско производство „Краб“ и „Гвоздика“, две самоходни гаубици на колесно шаси „Зузана-2“ словашко производство, се казва в изявлението.

Списъкът на загубите на въоръжените сили на Украйна в артилерийско оборудване беше попълнен и с гаубица Д-20. Освен това руски военнослужещи успяха да унищожат контрабатареен радар AN/TPQ-50, произведен в САЩ.

Източник БЛИЦ

Exit mobile version