Истината – Новинарският портал

„Вълците от ВДВ“ унищожиха скрит укрепен пункт на украински части край Бахмут

Спецчасти от Въздушно-десантните войски (ВДВ) на Русия, наричани още „вълците от ВДВ“ активно продължават да водят бойни действия за прочистване на остатъците от противника в района на град Бахмут/Артьомовск/. 

 

Съобщава се за успешно унищожаване на укрепление на украински бойци, открито с помощта на безпилотни летателни апарати/БПЛА/, пишат чуждите агенции.

Екипажът на БПЛА, принадлежащ на една от въздушнодесантните части, е открил крепост на националистически взвод, разположена в горска плантация. В отговор бяха включени „вълците от ВДВ“ и екипажи на 122-мм гаубици Д-30, които с точен огън и щурм унищожиха вражеската пехота, окопана в крепостта.

В доклада се казва още, че по време на тези военни действия е била унищожена бойна бронирана машина на противника. Автомобилът се опитал да пробие към позициите, но бил успешно спрян от артилерийски екипажи на Въздушно-десантните войски.

Тези събития са част от продължаващите военни действия в района на Артьомовск, които имат задача окончателно да прочистят града от остатъците на ВСУ. Артилеристите от руските Въздушно-десантни войски и „вълците от ВДВ“ демонстрираха своята професионална подготовка и способност за ефективно взаимодействие с други бойни части, включително оператори на дронове, за идентифициране и унищожаване на вражески цели.

Подробности за момента не се съобщават, но е ясно, че градът трябва да бъде прочистен, за да започне възстановяването му.

Превод: БЛИЦ

Exit mobile version