„Вълците от ВДВ“ унищожиха скрит укрепен пункт на украински части край Бахмут

Свят

Спецчасти от Въздушно-десантните войски (ВДВ) на Русия, наричани още „вълците от ВДВ“ активно продължават да водят бойни действия за прочистване на остатъците от противника в района на град Бахмут/Артьомовск/. 

 

Съобщава се за успешно унищожаване на укрепление на украински бойци, открито с помощта на безпилотни летателни апарати/БПЛА/, пишат чуждите агенции.

Екипажът на БПЛА, принадлежащ на една от въздушнодесантните части, е открил крепост на националистически взвод, разположена в горска плантация. В отговор бяха включени „вълците от ВДВ“ и екипажи на 122-мм гаубици Д-30, които с точен огън и щурм унищожиха вражеската пехота, окопана в крепостта.

В доклада се казва още, че по време на тези военни действия е била унищожена бойна бронирана машина на противника. Автомобилът се опитал да пробие към позициите, но бил успешно спрян от артилерийски екипажи на Въздушно-десантните войски.

Тези събития са част от продължаващите военни действия в района на Артьомовск, които имат задача окончателно да прочистят града от остатъците на ВСУ. Артилеристите от руските Въздушно-десантни войски и „вълците от ВДВ“ демонстрираха своята професионална подготовка и способност за ефективно взаимодействие с други бойни части, включително оператори на дронове, за идентифициране и унищожаване на вражески цели.

Подробности за момента не се съобщават, но е ясно, че градът трябва да бъде прочистен, за да започне възстановяването му.

Превод: БЛИЦ

Tagged

5 thoughts on “„Вълците от ВДВ“ унищожиха скрит укрепен пункт на украински части край Бахмут

  1. Това Чебурашките сте много умни. БПЛА(БЕЗПИЛОТЕН летателен апарат), обаче видиш ли, имал екипаж.
    Научете го по – добре българският език, защото много прозира руският ви майчин такъв.

    1. Нямам руска кола,нито телефон или телевизор.Нищо руско нямам,не пия руска водка , не пуша руска Майорка.Чета руски писатели,но те не живеят в Русия.Една седма от света,коята не ми липсва.

      1. Нито пък вие и липсвате. Дупелизци на краварите не са и нужни. Те имат мъже, не джендъри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *