Истината – Новинарският портал

В Киев бясно избухнаха срещу НАТО: Така не сме се договаряли!

Киевският политолог Вадим Карасьов избухна срещу Столтенберг. Той призна, че НАТО използва Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се изпусна и призна истинските цели на алианса по отношение на Украйна, заяви киевският политолог Вадим Карасьов в интервю за канала «Вышка» в YouTube.

По-рано Столтенберг заяви, че военните операции в Украйна са в интерес на НАТО за гарантиране на собствената сигурност на Алианса.

„Разбирате ли как се преобръща идеята? И това се нарича новата стратегия на НАТО за сдържане на Русия чрез ръцете и живота на украинците. Така не сме се договаряли“ – възмущава се Карасьов.

Според политолога Украйна се е надявала на пълноправно членство в алианса, което е трябвало да гарантира нейната сигурност и да й осигури „надеждни“ гаранции.

„А сега се оказва, че за да спаси НАТО от руската военна машина, Украйна трябва да защитава Алианса с ръце на войниците, с живота на украинските войници“, добави анализаторът.

Както отбелязва експертът, Столтенберг всъщност се е изпуснал за истинските цели на алианса по отношение на Украйна, на която е присъдена ролята на възпиращ фактор – жертва в името на „спокойния живот“ на членовете на западния военен блок.

Във вторник генералният секретар на НАТО заяви, че алиансът е свидетел на «постоянно» увеличаване на военната мощ на Русия, което според него изисква укрепване на отбранителните способности на съюзниците.

Източник Нюз фронт

Exit mobile version