В Киев бясно избухнаха срещу НАТО: Така не сме се договаряли!

Свят

Киевският политолог Вадим Карасьов избухна срещу Столтенберг. Той призна, че НАТО използва Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се изпусна и призна истинските цели на алианса по отношение на Украйна, заяви киевският политолог Вадим Карасьов в интервю за канала «Вышка» в YouTube.

По-рано Столтенберг заяви, че военните операции в Украйна са в интерес на НАТО за гарантиране на собствената сигурност на Алианса.

„Разбирате ли как се преобръща идеята? И това се нарича новата стратегия на НАТО за сдържане на Русия чрез ръцете и живота на украинците. Така не сме се договаряли“ – възмущава се Карасьов.

Според политолога Украйна се е надявала на пълноправно членство в алианса, което е трябвало да гарантира нейната сигурност и да й осигури „надеждни“ гаранции.

„А сега се оказва, че за да спаси НАТО от руската военна машина, Украйна трябва да защитава Алианса с ръце на войниците, с живота на украинските войници“, добави анализаторът.

Както отбелязва експертът, Столтенберг всъщност се е изпуснал за истинските цели на алианса по отношение на Украйна, на която е присъдена ролята на възпиращ фактор – жертва в името на „спокойния живот“ на членовете на западния военен блок.

Във вторник генералният секретар на НАТО заяви, че алиансът е свидетел на «постоянно» увеличаване на военната мощ на Русия, което според него изисква укрепване на отбранителните способности на съюзниците.

Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *