Истината – Новинарският портал

ГЕРБ скочи срещу президента! Даде му срок три дни, за да…Вижте какво искат да направи Радев!

Очаквам политика на правителството, в която след всяка грешка да не следва и да не се замазва  с оставки. Очаквам и парите от данъци и други вземания да се събират навреме и да влизат в бюджета.

 

Това заяви  пред журналисти  президентът Румен Радев по повод вчерашния протест и внезапно освободените от длъжност служители в МЗ. Уволнението на един или друг чиновник не решава проблемите на държавата.

Бях в Болярово, говорих с хората и те не искаха оставки, а реални действия и достоен живот. Действията на правителството не са адекватни  с техните нужди и тяхното виждане как да възстановят поминъка си и да останат в населените си места. Защото ако натискът продължи, ва. „Този протест само послужи за отслабване на напрежението, но проблемите остават и те растат”, посочи Румен Радев. Според него тук става въпрос как тези хора, загубили своя поминък, ще го възстановят, как ще имат стимул да останат в този регион, където това е единственото им препитание.“

Във връзка с лошата събираемост на данъците, отчетена у нас, Радев каза, че :„Служебното правителство преди година и половина събра просрочени вземания от много години, особено пари от сферата на енергетиката. Това ме кара да мисля, че там нарочно, тези вземания не са търсени от определени компании, извършено е от определени хора и над компаниите има политически чадър.

За  обявената акция „Пречупване“ , сързана с контрабандата, президентът заяви, че не очаква да види реални успехи,  докато правителството не покаже наистина  какво е правова държава, какво значи върховенство на закона, да даде определение за корупция и престъпност и започне да се бори релано с тях. Като преди това обясни на хората честно  как те се „развъждат“ в България.  Жалко е, че натискът за реални реформи идва като задача  отвън, а не се случва по вътрешно убеждение и по закон, каза Радев и призова правителството най-после да  разбере, че лобирането отвън за членството ни в Шенген и еврозоната няма да има никакъв успех и ще си остане като пожелание, ако не се вземат сериозни мерки у нас и не започне реална борба  с престъпността, корупцията и бедността.

Той допълни, че служебното правителство е оставило още 1,7 милиарда лева вземания, но досега те не са били прибрани от фирмите, които ги дължат на държавата.

От ГЕРБ подскочиха като ужилени и дадоха три дни на президента да докаже думите си, иначе щял на получи званието „Г-н Лъжа“. И щели да го заподазрат, че има връзки с Цветан Василев.

Вчера за същия тип връзки бе обвинена и Елена Йончева, а тя заяви, че й е омръзнало от съшити с бели конци компромати и ще съди клеветниците до дупка, така както е осъдила вече и Бойко Борисов.

Основната мъка на ГЕРБ обаче е друга. КЗК спря сделката на Гинка с ЧЕЗ и поредните схеми за ограбване на народа рухнаха.

Exit mobile version