ГЕРБ скочи срещу президента! Даде му срок три дни, за да…Вижте какво искат да направи Радев!

България отблизо

Очаквам политика на правителството, в която след всяка грешка да не следва и да не се замазва  с оставки. Очаквам и парите от данъци и други вземания да се събират навреме и да влизат в бюджета.

 

Това заяви  пред журналисти  президентът Румен Радев по повод вчерашния протест и внезапно освободените от длъжност служители в МЗ. Уволнението на един или друг чиновник не решава проблемите на държавата.

Бях в Болярово, говорих с хората и те не искаха оставки, а реални действия и достоен живот. Действията на правителството не са адекватни  с техните нужди и тяхното виждане как да възстановят поминъка си и да останат в населените си места. Защото ако натискът продължи, ва. „Този протест само послужи за отслабване на напрежението, но проблемите остават и те растат”, посочи Румен Радев. Според него тук става въпрос как тези хора, загубили своя поминък, ще го възстановят, как ще имат стимул да останат в този регион, където това е единственото им препитание.“

Във връзка с лошата събираемост на данъците, отчетена у нас, Радев каза, че :„Служебното правителство преди година и половина събра просрочени вземания от много години, особено пари от сферата на енергетиката. Това ме кара да мисля, че там нарочно, тези вземания не са търсени от определени компании, извършено е от определени хора и над компаниите има политически чадър.

За  обявената акция „Пречупване“ , сързана с контрабандата, президентът заяви, че не очаква да види реални успехи,  докато правителството не покаже наистина  какво е правова държава, какво значи върховенство на закона, да даде определение за корупция и престъпност и започне да се бори релано с тях. Като преди това обясни на хората честно  как те се „развъждат“ в България.  Жалко е, че натискът за реални реформи идва като задача  отвън, а не се случва по вътрешно убеждение и по закон, каза Радев и призова правителството най-после да  разбере, че лобирането отвън за членството ни в Шенген и еврозоната няма да има никакъв успех и ще си остане като пожелание, ако не се вземат сериозни мерки у нас и не започне реална борба  с престъпността, корупцията и бедността.

Той допълни, че служебното правителство е оставило още 1,7 милиарда лева вземания, но досега те не са били прибрани от фирмите, които ги дължат на държавата.

От ГЕРБ подскочиха като ужилени и дадоха три дни на президента да докаже думите си, иначе щял на получи званието „Г-н Лъжа“. И щели да го заподазрат, че има връзки с Цветан Василев.

Вчера за същия тип връзки бе обвинена и Елена Йончева, а тя заяви, че й е омръзнало от съшити с бели конци компромати и ще съди клеветниците до дупка, така както е осъдила вече и Бойко Борисов.

Основната мъка на ГЕРБ обаче е друга. КЗК спря сделката на Гинка с ЧЕЗ и поредните схеми за ограбване на народа рухнаха.

Tagged

1 thought on “ГЕРБ скочи срещу президента! Даде му срок три дни, за да…Вижте какво искат да направи Радев!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *