Истината – Новинарският портал

Ексклузивно! Делян Добрев заплаши Денков с главния прокурор и ДАНС

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев ще подаде сигнал до Главния прокурор и шефа на ДАНС срещу премиера и отговорните членове на неговия кабинет, посочва Добрев в публикация във Facebook. По думите му това ще се случи в идните дни.

„Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и затова не го изпълнявали. Не, не е мървороден! Мъртвородени за вашето правителство са интересите на България и на българския народ“, каза Добрев.

 

По думите на депутата отговорният министър „любезно е пропуснал“ да изпълни закона в продължение на месеци. Добрев коментира, че няма никакви обективни причини за това и го определя като „несъвместимо с функционирането на правовата държава“.

 

„Ще помоля Главния прокурор и ДАНС да изискат относимите документи и информация, относно изпълнение на задълженията по Закона, обезпечаващи неговото влизане в сила и прилагането му.
Ще помоля Главния прокурор и ДАНС да изискат информация от Министерство на финансите, дали е необходимо да се извърши нотификация на Закона и да се получи положително становище от ЕК по &2, ал. 1, т. 2 от ПЗР на Закона“, посочва още той.

„Считам, че е налице основание за предприемане на действия за изясняване на изложените факти и обстоятелства, като в зависимост от резултатите от проверката се надявам да се предприемат действия, включително като се сезират съответните правоохранителни органи“, пише той.

 

Exit mobile version