Ексклузивно! Делян Добрев заплаши Денков с главния прокурор и ДАНС

България отблизо
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев ще подаде сигнал до Главния прокурор и шефа на ДАНС срещу премиера и отговорните членове на неговия кабинет, посочва Добрев в публикация във Facebook. По думите му това ще се случи в идните дни.

„Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и затова не го изпълнявали. Не, не е мървороден! Мъртвородени за вашето правителство са интересите на България и на българския народ“, каза Добрев.

 

По думите на депутата отговорният министър „любезно е пропуснал“ да изпълни закона в продължение на месеци. Добрев коментира, че няма никакви обективни причини за това и го определя като „несъвместимо с функционирането на правовата държава“.

 

„Ще помоля Главния прокурор и ДАНС да изискат относимите документи и информация, относно изпълнение на задълженията по Закона, обезпечаващи неговото влизане в сила и прилагането му.
Ще помоля Главния прокурор и ДАНС да изискат информация от Министерство на финансите, дали е необходимо да се извърши нотификация на Закона и да се получи положително становище от ЕК по &2, ал. 1, т. 2 от ПЗР на Закона“, посочва още той.

„Считам, че е налице основание за предприемане на действия за изясняване на изложените факти и обстоятелства, като в зависимост от резултатите от проверката се надявам да се предприемат действия, включително като се сезират съответните правоохранителни органи“, пише той.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *