Истината – Новинарският портал

Ето каква нова коалиция се готви да ни управлява!

Предсрочен вот в края на третото тримесечие на 2020 година устройвал и Бойко Борисов, и Слави Трифонов.

Това споделят социолози и политолози в анализ на тенденциите в българския политически живот за близкото бъдеще.

Първият, за да се отърве от проблемните си коалиционни партньори – патриотите, които непрекъснато искат още и още власт и поставят все по-неизпълними условия. Вторият – за да тества най-накрая влиянието си сред обществото, за което още преди две години го призова премиерът, пише „Таблоид“.

Дългия и хората, които са около него в изграждането на политическия му проект разбраха, че колкото и да бленува абсолютна власт в Народното събрание, Трифонов не може да разчита на пълно мнозинство и ще трябва да се задоволи с коалиция.

Социолозите изобщо не потвърждават тезата, че е възможно Трифонов да повтори феномена „Симеон II“ от 2001, когато през април обяви своя политически проект, а два месеца по-късно спечели половината места в парламента.

Слави Трифонов си дава сметка, че колкото и да напада Бойко Борисов, ще е невъзможно да управлява сам. Политическият проект на Слави би се радвал на одобрение от около 17%, което е много под желаното абсолютно парламентарно мнозинство.

Проучване на Медиана сочи, че вече 17% биха подкрепили Слави Трифонов, а близо 37% ще гласуват за хипотетична партия на президента Румен Радев. За ГЕРБ биха гласували 26%, а за БСП малко под 23%. ДПС биха били подкрепени от 8%, а ОП от 5%. Според допитване от страна на Трифонов, анализатори са го известили, че при подобна конфигурация се отива към нови избори или преговори с ГЕРБ.

Всъщност, поведението на Трифонов през последните месеци показва, че той е склонен на съюз с бившия си приятел и настоящ политически опонент Бойко Борисов. Прави впечатление, че словесната канонада срещу лидера на ГЕРБ е по-слаба и шегите не са толкова остри и обидни.

В политическите среди се носи слухът, че Трифонов вече искал мир и искал да загърби 9-годишната вражда. Носи се дори мълва, че двамата са се видели на четири очи, за да омекотят взаимните нападки.

istinata.net        

Exit mobile version