Ето каква нова коалиция се готви да ни управлява!

България отблизо

Предсрочен вот в края на третото тримесечие на 2020 година устройвал и Бойко Борисов, и Слави Трифонов.

Това споделят социолози и политолози в анализ на тенденциите в българския политически живот за близкото бъдеще.

Първият, за да се отърве от проблемните си коалиционни партньори – патриотите, които непрекъснато искат още и още власт и поставят все по-неизпълними условия. Вторият – за да тества най-накрая влиянието си сред обществото, за което още преди две години го призова премиерът, пише „Таблоид“.

Дългия и хората, които са около него в изграждането на политическия му проект разбраха, че колкото и да бленува абсолютна власт в Народното събрание, Трифонов не може да разчита на пълно мнозинство и ще трябва да се задоволи с коалиция.

Социолозите изобщо не потвърждават тезата, че е възможно Трифонов да повтори феномена „Симеон II“ от 2001, когато през април обяви своя политически проект, а два месеца по-късно спечели половината места в парламента.

Слави Трифонов си дава сметка, че колкото и да напада Бойко Борисов, ще е невъзможно да управлява сам. Политическият проект на Слави би се радвал на одобрение от около 17%, което е много под желаното абсолютно парламентарно мнозинство.

Проучване на Медиана сочи, че вече 17% биха подкрепили Слави Трифонов, а близо 37% ще гласуват за хипотетична партия на президента Румен Радев. За ГЕРБ биха гласували 26%, а за БСП малко под 23%. ДПС биха били подкрепени от 8%, а ОП от 5%. Според допитване от страна на Трифонов, анализатори са го известили, че при подобна конфигурация се отива към нови избори или преговори с ГЕРБ.

Всъщност, поведението на Трифонов през последните месеци показва, че той е склонен на съюз с бившия си приятел и настоящ политически опонент Бойко Борисов. Прави впечатление, че словесната канонада срещу лидера на ГЕРБ е по-слаба и шегите не са толкова остри и обидни.

В политическите среди се носи слухът, че Трифонов вече искал мир и искал да загърби 9-годишната вражда. Носи се дори мълва, че двамата са се видели на четири очи, за да омекотят взаимните нападки.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *