В надпреварата за парламента към момента води Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич с 43.6%, а опозиционната коалиция „Обединена Сърбия“ е на второ място с 12,9 на сто. Сръбската социалистическа партия печели 11,6 процента от гласовете, коалиция НАДА – 5,4 процента, екологичната коалиция Морамо – 4,3 на сто, Двери – ПОКС печели 4 процента, партия Заветници – 3,9 процента. Тези партии и коалиции преминават изборния праг от 3 процента. Данните са на ЦеСид и Ипсос при обработени 62,5 процента от гласовете.

Републиканската избирателна комисия (РИК) ще обяви официалните предварителна резултати от изборите, както и избирателната активност, утре вечер, а междувременно резултатите ще могат да се следят онлайн на сайта на РИК.

Сърбите днес гласуваха днес и за местни власти в няколко общини, включително Белград. Право на глас имаха над 6,5 милиона избиратели, както и 100 000 косовски сърби, които можеха да гласуват в четири общини в Сърбия, след като Косово не разреши гласуване на територията си. Гражданите избираха между 8 кандидати за президент и 19 листи за парламент.