Истината – Новинарският портал

Ето кой зашлеви Валери Симеонов и разкри, че е с болно въображение!

Службата за външно разузнаване на Русия категорично отрече информацията, че ръководителят на службата Сергей Наришкин е искал освобождаване на български бизнесмен.

Първо, срещата на Наришкин с министър-председателя на ОАЕ е планирана отдавна. Такива срещи не се провеждат от днес за утре. Второ,  Сергей Наришкин е  разговарял само за интересуващите Русия въпроси около двустранното сътрудничество и международната сигурност. Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин не е обсъждал на срещата с премиера на Обединените арабски емирства освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, който е задържан по искане на България, съобщи пред ТАСС шефът на пресцентъра на СВР Сергей Иванов.

Посещението на Наришкин в ОАЕ започна на 11-12 февруари. „Директорът на Службата за външно разузнаване наистина имаше много продуктивни преговори с премиера на ОАЕ, шейхът на Дубай, Мохамед бин Рашид Ал Мактум, но разговорът бе изключително за международни проблеми в областта на сигурността и двустранното сътрудничество„, заяви Иванов.

Той обясни, че световните информационни агенции са пуснали слух, че Наришкин, на среща с министър-председателя на ОАЕ е поискал освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, който е задържан по искане на България.

Тази „информационна стръв“ бе лансирана не от кой да е, а лично от заместник-председателя на Българското Народно събрание Валери Симеонов. Само болното въображение на заместник-председателя на Народното събрание Симеонов, умножено по ниското ниво на неговата компетентност, може да включи въпрос за някой предприемач в дневния ред на тази уважавани хора. Да влошаването е извън пътя„, завърши Иванов, цитиран от news.bg.

Нещо повече. Източници от българската Агенция за национална сигурност/ДАНС/ са съобщили пред Фрог нюз, че две чужди тайни служби скалъпили партенката, че шефът на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин е искал от властите в ОАЕ, хазартния бос Васил Божков да бъде освободен от ареста.

Служителите от родната разузнавателна служба, били наясно, че става въпрос за фалшива информация, както и че се касае за оперативна игра. Източниците ни обясниха, че едната от службите е на страна извън ЕС, но подкрепяна от Европа. За разпространение на невярната информация в родните медии, бил използван човек до властта, поставен в зависимост от въпросната служба. Твърди се, че тя го държала с множество компрометиращи материали. Източниците ни обясниха, че той често бил привикван в чужбина за инструктаж. Въпросният властимащ пък, демонстрирал самочувствие на родна земя, защото смятал, че зад гърба му стои чуждо разузнаване.

Exit mobile version