Ето кой зашлеви Валери Симеонов и разкри, че е с болно въображение!

Свят

Службата за външно разузнаване на Русия категорично отрече информацията, че ръководителят на службата Сергей Наришкин е искал освобождаване на български бизнесмен.

Първо, срещата на Наришкин с министър-председателя на ОАЕ е планирана отдавна. Такива срещи не се провеждат от днес за утре. Второ,  Сергей Наришкин е  разговарял само за интересуващите Русия въпроси около двустранното сътрудничество и международната сигурност. Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин не е обсъждал на срещата с премиера на Обединените арабски емирства освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, който е задържан по искане на България, съобщи пред ТАСС шефът на пресцентъра на СВР Сергей Иванов.

Посещението на Наришкин в ОАЕ започна на 11-12 февруари. „Директорът на Службата за външно разузнаване наистина имаше много продуктивни преговори с премиера на ОАЕ, шейхът на Дубай, Мохамед бин Рашид Ал Мактум, но разговорът бе изключително за международни проблеми в областта на сигурността и двустранното сътрудничество„, заяви Иванов.

Той обясни, че световните информационни агенции са пуснали слух, че Наришкин, на среща с министър-председателя на ОАЕ е поискал освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, който е задържан по искане на България.

Тази „информационна стръв“ бе лансирана не от кой да е, а лично от заместник-председателя на Българското Народно събрание Валери Симеонов. Само болното въображение на заместник-председателя на Народното събрание Симеонов, умножено по ниското ниво на неговата компетентност, може да включи въпрос за някой предприемач в дневния ред на тази уважавани хора. Да влошаването е извън пътя„, завърши Иванов, цитиран от news.bg.

Нещо повече. Източници от българската Агенция за национална сигурност/ДАНС/ са съобщили пред Фрог нюз, че две чужди тайни служби скалъпили партенката, че шефът на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин е искал от властите в ОАЕ, хазартния бос Васил Божков да бъде освободен от ареста.

Служителите от родната разузнавателна служба, били наясно, че става въпрос за фалшива информация, както и че се касае за оперативна игра. Източниците ни обясниха, че едната от службите е на страна извън ЕС, но подкрепяна от Европа. За разпространение на невярната информация в родните медии, бил използван човек до властта, поставен в зависимост от въпросната служба. Твърди се, че тя го държала с множество компрометиращи материали. Източниците ни обясниха, че той често бил привикван в чужбина за инструктаж. Въпросният властимащ пък, демонстрирал самочувствие на родна земя, защото смятал, че зад гърба му стои чуждо разузнаване.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *