Истината – Новинарският портал

Иван Нейков: Пенсиите не бива да стават 300 лева! Това е подкуп на старите хора!

„Това е малко тъжна история. Всички експерти в продължение на повече от 3 години казват: „Не пипайте по този начин пенсиите, ако искате да помогнем на хората, направете го чрез социално подпомагане, а не през пенсиите.”

Така бившият социален министър Иван Нейков коментира пред bTV изявленията на управляващите, че минималните пенсии могат за станат 300 лева следващата година.

Защото ще се разруши модела, защото без значение какви осигуровки плащаш, идват избори, дават ти 100 лева, утре още 100 лева, и целувай ръка, гласувай.

Това е грешка, която ще има стратегически последици, помагайте на хората чрез социалното подпомагане и мотивирайте хората да си плащат осигуровките, обясни той.

Не е ясно на кого служи Нейков, но защо определя пенсиите като подкуп, никой не може да разбере.

Подкуп ще е подпомагането, защото там може да се играе с цифрите, наистина.

Винаги ще се намери начин да пробуташ на някого я дърва за огрев, я енергийни помощи, я пакети с храна, я стотачка в замяна на обещанието, че той ще гласува за определена партия.

Не можем да си представим български политик, ринал пари с лопати, да твърди, че 300 лева пенсия е прекалено много за българите. И то за 1 милион българи! А изчислено в евро 150!

Господинът или не е влизал скоро в магазин или аптека, или тотално е изгубил връзка с действителността.

Или просто някой му плаща да мачка и без това смачкания народ!

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net 

Exit mobile version