Иван Нейков: Пенсиите не бива да стават 300 лева! Това е подкуп на старите хора!

България отблизо
„Това е малко тъжна история. Всички експерти в продължение на повече от 3 години казват: „Не пипайте по този начин пенсиите, ако искате да помогнем на хората, направете го чрез социално подпомагане, а не през пенсиите.”

Така бившият социален министър Иван Нейков коментира пред bTV изявленията на управляващите, че минималните пенсии могат за станат 300 лева следващата година.

Защото ще се разруши модела, защото без значение какви осигуровки плащаш, идват избори, дават ти 100 лева, утре още 100 лева, и целувай ръка, гласувай.

Това е грешка, която ще има стратегически последици, помагайте на хората чрез социалното подпомагане и мотивирайте хората да си плащат осигуровките, обясни той.

Не е ясно на кого служи Нейков, но защо определя пенсиите като подкуп, никой не може да разбере.

Подкуп ще е подпомагането, защото там може да се играе с цифрите, наистина.

Винаги ще се намери начин да пробуташ на някого я дърва за огрев, я енергийни помощи, я пакети с храна, я стотачка в замяна на обещанието, че той ще гласува за определена партия.

Не можем да си представим български политик, ринал пари с лопати, да твърди, че 300 лева пенсия е прекалено много за българите. И то за 1 милион българи! А изчислено в евро 150!

Господинът или не е влизал скоро в магазин или аптека, или тотално е изгубил връзка с действителността.

Или просто някой му плаща да мачка и без това смачкания народ!

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net 

Tagged

5 thoughts on “Иван Нейков: Пенсиите не бива да стават 300 лева! Това е подкуп на старите хора!

  1. Нейков и всички нейковци знаете, че най-добре е да се преизчилят пенсиите, но не ви отърва. Стига сте се изказвали от коневръза неподготвени. От колко години пенсионерските съюзи искат преизчисление? Защо него направите? Давате само становища – вятър и мъгла, а пенсионерите продължават да гладуват, да изнемогват.

  2. Ако не се вдигат и не преизчисляват пенсиите, това е тотален геноцид над пенсионерите! Не може в другите сфери (държавни служители, учители, здравеопазване, бизнес и пр.) заплатите да имат ръст, а пенсиите – не! И то при положение, че пенсиите са обидно ниски и мизерни, а инфлацията и ръста на цени и услуги драстично ги принизяват като покупателна способност! А има пари за саниране, ритни- и тупни-топковци, постоянен растеж на НЗОК, самолети на хартия, субсидии на партии, малцинства, язовири, мигранти и още хиляди волности и грабежи! НЕЙКОВ, СЪВЗЕМИ СЕ!

  3. е може 250 лв пенсия и 200 лв ток а вода а храните космически какво искат да ни направат клошари или крадци
    т
    е прават какви ли не машинаций и крадат законно като дигаш тройно цените вдигни и пенсиите на народа

  4. Тези мизерни пенсии са унижение за един човек работил над 40 години и плащал осигуровки. Освен това тези мизерни пенсии бяха урязани от Костов на 50% и пак ви се вижда, че са много. Интересно дали вашите пенсии не нарушават баланса, защото на два милиона работещи има половин милион държавни служители плюс Народното събрание, които получават пенсии без да внасят осигуровки. Всички тези хрантутници получават огромни пенсии за наша сметка, а ние да го духаме. Наведете глава г-н Нейков и Бог да ви пази, защото нямате срам да живеете на нашия гръб.

  5. н е може да се увиличава само минималната така ощетяват тези които са внасяли по-големи осигуровки а се приравняват с тези където сивата икономика ги е осигурявала на минимална заплата .Трябва да с е индиксират процентно н а прагове но пари няма ,нали издържаме пртиите със субсидии и половин милион държавни слъжители

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *