Истината – Новинарският портал

Извънредно: Кирил Петков клекна! С помощта на Русия, нашите моряци се връщат в България!

Моряците от кораба „Царевна“ се връщат в България. Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне у нас. Това заяви премиерът на Република България – Кирил Петков.

Както всички знаем Донецк е главният град на Донецката народна република, чиито военни сили действат на пристанището в Мариупол с помощта на руската армия. Самото придвижване на нашите моряци  до Донецк, което бе обявено от Кирил Петков, означава, че Русия е помогнала на българските моряци да се спасят от остатъците на нацбатальоните в Мариупол.

И пак Русия се зае да ги изведе от района на бойните действия и да ги преведе до безопасна дестинация, откъдето да се приберат в България.

„Другата част от екипажа – 3 българи и 2 украински граждани, включително и капитан на кораб са останали по свое желание“, добави той.

 

„Критичните метри, които трябваше да изминат за излизане от кораба вече са направени в безопасност“, огласи премиерът.

От изявлението става съвсем ясно, че освобождаването и придвижването на нашите моряци става със съдействието на властите на Русия и на ДНР, щом се очаква те да пристигнат в столицата на донбаската народна република.

БЛИЦ припомня, че в понеделник от МВнР обявиха, че работят активно по всички възможности за евакуация на нашите моряци от кораба „Царевна“.

Exit mobile version