Извънредно: Кирил Петков клекна! С помощта на Русия, нашите моряци се връщат в България!

Свят

Моряците от кораба „Царевна“ се връщат в България. Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне у нас. Това заяви премиерът на Република България – Кирил Петков.

Както всички знаем Донецк е главният град на Донецката народна република, чиито военни сили действат на пристанището в Мариупол с помощта на руската армия. Самото придвижване на нашите моряци  до Донецк, което бе обявено от Кирил Петков, означава, че Русия е помогнала на българските моряци да се спасят от остатъците на нацбатальоните в Мариупол.

И пак Русия се зае да ги изведе от района на бойните действия и да ги преведе до безопасна дестинация, откъдето да се приберат в България.

„Другата част от екипажа – 3 българи и 2 украински граждани, включително и капитан на кораб са останали по свое желание“, добави той.

 

„Критичните метри, които трябваше да изминат за излизане от кораба вече са направени в безопасност“, огласи премиерът.

От изявлението става съвсем ясно, че освобождаването и придвижването на нашите моряци става със съдействието на властите на Русия и на ДНР, щом се очаква те да пристигнат в столицата на донбаската народна република.

БЛИЦ припомня, че в понеделник от МВнР обявиха, че работят активно по всички възможности за евакуация на нашите моряци от кораба „Царевна“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *