Истината – Новинарският портал

Изненада: Борисов ще прави държавни бензиностанции! А какво стана с митовете за „лошата държава“?!

Министерството на финансите предлага създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката.

Предприятието ще изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

Това съобщават от пресслужбата на финансовото министерство.

По този начин ще се оптимизира управлението на задължителните резерви и ще се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.

Предложението цели да се подобри конкуренцията на пазара и да осигури максимално ниски цени за гражданите и бизнеса. Като допълнителна дейност, компанията ще изгради в следващата една година бензиностанции на територията на цялата страна в населените места и на основните пътни артерии. Бензиностанциите на държавната компания ще осигуряват възможност за зареждане и на електромобили, като част от стратегията за нисковъглеродна икономика и опазване на околната среда.

С цел гарантиране на максимална конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отказват съхранението на горива на други вложители. Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други вложители, пише в свой статия информационна агенция monitor.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че никой не се съмнява – митовете за лошата държава и добрите олигарси рухнаха. И то не за друго, а защото се оказва, че след тридесет години капитализъм в България, държавата ни се оказа толкова бедна, че вече не е в състояние да осъществява най-важните дейности като финансирането на заплатите в държавния сектор и пенсиите.

Нищо повече. Въпреки всички обещания и напъни, патриотите не успяха да направят минималната пенсия някакви мизерни 300 лева. Представяте ли си докъде сме стигнали в беднотията?! Всички знаем защо се развихри беднотията. Ами защото по времето на тъй наречената приватизация, златни държавни активи отгърмяха в ръцете на олигарсите. Лъвският пай се оказа в устата на наши и чужди фирми. И за държавата не остана нищо.

Да припомняме ли, че добивът на злато и ценни метали бе заграбен от американците. Че енергетиката ни бе унищожена пак от тях и техните западни съюзници. И още много други златни държавни дейности отидоха в ръцете на частниците.

Но…Борисов обещава непрекъснато, че всичко ще е наред. Че доходите ще се покачват все повече и всички ще имаме пари. Само че за да стане това трябват финанси. А държавата ги няма. Но може да си ги набави. За целта е нужно само едно. Да признае на всеослушание, че митовете за лошата държава, която не можела да стопанисва нищо и добрите олигарси, които се грижели за всичко, са не просто митове, а откровени лъжи, с които Западът и нашенските политици зомбираха десетки години народа ни.

Само че времето за зомбиране свърши. И идва времето на истината. Не за друго, а защото към нашенската беднотия се прибави и спирането на икономиката, заради коронавируса. Това вече даде шах и мат на Борисов и ГЕРБ. Защото вече държавата няма пари за нищо. За никакви дейности. А как може да се спрат парите за държавна администрация, здравеопазване, образование, полиция, пенсии, и т.н.?!

И за да не фалира държавата, на Борисов му се наложи да признае, засега само под сурдинка, че ако държавата не произвежда и не продава стоките сама, ако не ползва сама държавните ресурси, то тя никога няма да има пари за нищо. Наложи се да признае, че държавата не само не е лош стопанин, а е и възможно най-добрият стопанин за обикновените хора от народа. Защото от държавното производство печелят трудовите хора, а не олигарсите. Наложи се да признае, че икономика, която не е държавна, е в услуга само на олигарсите и против коренните интереси на народа.

Затова Борисов прибра от Божков златната кокошка на хазарта. Затова сега ще прибере и енергетиката в ръцете на държавата, както е в много страни от Средна и Западна Европа. Затова ще прибере и ВиК бизнеса в лоното на държавата, където си беше и преди. Има и още много друго, което да влезе в ръцете на държавата. Защото, когато държавата е бедна, а олигарсите баснословно богати, народът вдига революции.

Това е истината. И колкото по-бързо се осъзнае това, толкова по-добре. Между другото, Западът също е прибрал много от „бизнесите“ в държавни ръце. А сега се очаква покрай спирането на икономиката, заради пандемията, да прибере още. Друг е въпросът, че и от държавата може да се краде. И то много. Но тук вече ние имаме думата.

Ако позволим да се краде, то ще е за наша сметка. Но ние няма да позволим. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Exit mobile version