Изненада: Борисов ще прави държавни бензиностанции! А какво стана с митовете за „лошата държава“?!

България отблизо

Министерството на финансите предлага създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката.

Предприятието ще изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

Това съобщават от пресслужбата на финансовото министерство.

По този начин ще се оптимизира управлението на задължителните резерви и ще се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.

Предложението цели да се подобри конкуренцията на пазара и да осигури максимално ниски цени за гражданите и бизнеса. Като допълнителна дейност, компанията ще изгради в следващата една година бензиностанции на територията на цялата страна в населените места и на основните пътни артерии. Бензиностанциите на държавната компания ще осигуряват възможност за зареждане и на електромобили, като част от стратегията за нисковъглеродна икономика и опазване на околната среда.

С цел гарантиране на максимална конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отказват съхранението на горива на други вложители. Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други вложители, пише в свой статия информационна агенция monitor.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че никой не се съмнява – митовете за лошата държава и добрите олигарси рухнаха. И то не за друго, а защото се оказва, че след тридесет години капитализъм в България, държавата ни се оказа толкова бедна, че вече не е в състояние да осъществява най-важните дейности като финансирането на заплатите в държавния сектор и пенсиите.

Нищо повече. Въпреки всички обещания и напъни, патриотите не успяха да направят минималната пенсия някакви мизерни 300 лева. Представяте ли си докъде сме стигнали в беднотията?! Всички знаем защо се развихри беднотията. Ами защото по времето на тъй наречената приватизация, златни държавни активи отгърмяха в ръцете на олигарсите. Лъвският пай се оказа в устата на наши и чужди фирми. И за държавата не остана нищо.

Да припомняме ли, че добивът на злато и ценни метали бе заграбен от американците. Че енергетиката ни бе унищожена пак от тях и техните западни съюзници. И още много други златни държавни дейности отидоха в ръцете на частниците.

Но…Борисов обещава непрекъснато, че всичко ще е наред. Че доходите ще се покачват все повече и всички ще имаме пари. Само че за да стане това трябват финанси. А държавата ги няма. Но може да си ги набави. За целта е нужно само едно. Да признае на всеослушание, че митовете за лошата държава, която не можела да стопанисва нищо и добрите олигарси, които се грижели за всичко, са не просто митове, а откровени лъжи, с които Западът и нашенските политици зомбираха десетки години народа ни.

Само че времето за зомбиране свърши. И идва времето на истината. Не за друго, а защото към нашенската беднотия се прибави и спирането на икономиката, заради коронавируса. Това вече даде шах и мат на Борисов и ГЕРБ. Защото вече държавата няма пари за нищо. За никакви дейности. А как може да се спрат парите за държавна администрация, здравеопазване, образование, полиция, пенсии, и т.н.?!

И за да не фалира държавата, на Борисов му се наложи да признае, засега само под сурдинка, че ако държавата не произвежда и не продава стоките сама, ако не ползва сама държавните ресурси, то тя никога няма да има пари за нищо. Наложи се да признае, че държавата не само не е лош стопанин, а е и възможно най-добрият стопанин за обикновените хора от народа. Защото от държавното производство печелят трудовите хора, а не олигарсите. Наложи се да признае, че икономика, която не е държавна, е в услуга само на олигарсите и против коренните интереси на народа.

Затова Борисов прибра от Божков златната кокошка на хазарта. Затова сега ще прибере и енергетиката в ръцете на държавата, както е в много страни от Средна и Западна Европа. Затова ще прибере и ВиК бизнеса в лоното на държавата, където си беше и преди. Има и още много друго, което да влезе в ръцете на държавата. Защото, когато държавата е бедна, а олигарсите баснословно богати, народът вдига революции.

Това е истината. И колкото по-бързо се осъзнае това, толкова по-добре. Между другото, Западът също е прибрал много от „бизнесите“ в държавни ръце. А сега се очаква покрай спирането на икономиката, заради пандемията, да прибере още. Друг е въпросът, че и от държавата може да се краде. И то много. Но тук вече ние имаме думата.

Ако позволим да се краде, то ще е за наша сметка. Но ние няма да позволим. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *