Истината – Новинарският портал

Кирил Петков вече разговарял със Слави Трифонов, Христо Иванов и Корнелия Нинова!

„С Христо Иванов, Слави Трифонов и Корнелия Нинова вече се чухме. Аз им се обадих. Разговорите бяха кратки, за да им кажа, че тръгваме с намерение за обща работа“.

 

Това каза пред „Нова телевизия“ един от лидерите на първата политическа сила след изборите „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той уточни, че предстоят и по-подробни лидерски разговори, като тяхната цел ще е да се изгради база за организиране процес за бъдещи преговори за управленска коалиция. Според Петков следващата стъпка е създаване на работни групи, в които има представители на всички партии, готови да влязат в общото управление. В тях ще се водят разговори по теми и политики между експертите от всички партии. „Срещите ще се излъчват он-лайн, което ще е полезно за хората, за да е ясно, че няма задкулисни сделки и неправомерни дискусии“, уточни Петков.

„В преговорите за управленска коалиция няма да влезем с нито една червена линия на базата на хора. Ние ще влезем с предложение аз да съм премиер, а Асен Василев финансов министър, но ако нашите партньори ни убедят, че има по подходящи за поста, бихме приели“, каза Петков.

Exit mobile version