Кирил Петков вече разговарял със Слави Трифонов, Христо Иванов и Корнелия Нинова!

България отблизо

„С Христо Иванов, Слави Трифонов и Корнелия Нинова вече се чухме. Аз им се обадих. Разговорите бяха кратки, за да им кажа, че тръгваме с намерение за обща работа“.

 

Това каза пред „Нова телевизия“ един от лидерите на първата политическа сила след изборите „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той уточни, че предстоят и по-подробни лидерски разговори, като тяхната цел ще е да се изгради база за организиране процес за бъдещи преговори за управленска коалиция. Според Петков следващата стъпка е създаване на работни групи, в които има представители на всички партии, готови да влязат в общото управление. В тях ще се водят разговори по теми и политики между експертите от всички партии. „Срещите ще се излъчват он-лайн, което ще е полезно за хората, за да е ясно, че няма задкулисни сделки и неправомерни дискусии“, уточни Петков.

„В преговорите за управленска коалиция няма да влезем с нито една червена линия на базата на хора. Ние ще влезем с предложение аз да съм премиер, а Асен Василев финансов министър, но ако нашите партньори ни убедят, че има по подходящи за поста, бихме приели“, каза Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *