Истината – Новинарският портал

Мая Манолова: В новия бюджет на ГЕРБ няма нито пица, нито шунка!

В бюджет 2020, наречен „пица с малко шунка“, питам аз за кого е шунката? Защото е ясно, че за обикновените хора няма нито пица, нито шунка.

Така Мая Манолова коментира пред БНТ вчерашните думи на председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, че в бюджета, освен пица, има и шунка.

Тя посочи, че в този бюджет отново няма пари за майките – майчинството продължава да е 380 лв., а в София продължава недостигът на ясли и детски градини. Остава и проблемът с хората с увреждания, които според бившия омбудсман отново ще бъдат ощетени.

Мая Манолова е категорична, че решение няма да има и за медицинските сестри, тъй като не се предвижда увеличение на заплатите им въпреки допълнителните милиони за здраве.

„Миналата година имаше 500 млн. повече за здраве и кой проблем решиха?„, запита риторично тя. По нейните думи, ако сме на опашката по стандарт на живот, трябва да тичаме по-бързо, за да се придвижим наред, но това не е заложено в бюджета за догодина, обобщи бившият омбудсман, цитирана от news.bg.

Мая Манолова е права, защото ние нямаме нито производство, нито износ и няма откъде да дойдат свежи пари, за да се увеличат средствата за здравеопазване, за социални дейности, за пенсии и заплати. Единственото, което прави правителството е да взема нови заеми, надявайки се на това, че ще може да покрие някоя част от огромните нужди на обществото и държавата.

Е, вече и на малките деца им стана ясно, че без ускорено развитие на икономиката няма да се придвижим и милиметър в желаната посока към подобряване жизнения стандарт на хората. А онова, което прави Борисов е да се опитва да пее приспивни песнички на населението. Но на този негов номер вече никой не се връзва.

istinata.net

Exit mobile version