Истината – Новинарският портал

Медведев към Запада: Скоро няма да остане нищо, което да приемате в НАТО

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, публикува в Telegram очевиден отговор на предложението, направено от Андерс Фог Расмусен, бивш генерален секретар на НАТО, Украйна да се присъедини към Алианс „на части“, пише The Guardian.

„Европа е във „възторг“ от действията на алианса.

По улиците стотици хиляди хора протестират срещу циничната подкрепа на Запада за насилието в Газа. Под зловещия знак на големите кръвопролития в Близкия изток, някои настоящи и бивши служители на НАТО внимателно подхвърлят нови идеи за Украйна. Те заявяват, че тя трябва да бъде приета в Aлианса, но без Крим и Донбас. Така че тези територии определено не са Украйна в тяхното разбиране“, пише Медведев.

„Дотук не е лошо, но е важно да направим и следващата крачка. Необходимо е да се признае, че Харков, Одеса, Николаев, Киев и на практика всичко останало не е Украйна.

След това до признаването на очевидното има само три стъпки:

Зеленски, който няма да се яви на изборите, НЕ е президент, защото няма държава.

-Украинският език НЕ е език, а някаква мешавица, както каза още Александър Сергеевич Пушкин.

-Украйна от създаването си НЕ е държава, а изкуствено събрани територии“, допълва той.

„Какво тогава трябва да бъде прието в НАТО, питате вие. Е, можете да приемете град Лемберг (Лвов) с околностите му (все още Лвовска област), ако те настояват за това.

Или дори може да стигнете до нещо повече, разширявайки за пореден път критериите за членство в Алианса. Може да поканите Израел и Палестина да се присъединят към Алианса и да се молите вечните врагове да станат съюзници. И Афганистан може да поканите заедно с талибаните. Войските на НАТО седят там вече двайсет години напразно. И тогава, може би и едва ли не, в Близкия изток ще се възцари просветена демокрация по англосаксонски образец. И ще настъпи пълно щастие, но това може да си го представите, само ако обичате фантастиката“, завършва коментара си Медведев.

Exit mobile version