Медведев към Запада: Скоро няма да остане нищо, което да приемате в НАТО

Свят

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, публикува в Telegram очевиден отговор на предложението, направено от Андерс Фог Расмусен, бивш генерален секретар на НАТО, Украйна да се присъедини към Алианс „на части“, пише The Guardian.

„Европа е във „възторг“ от действията на алианса.

По улиците стотици хиляди хора протестират срещу циничната подкрепа на Запада за насилието в Газа. Под зловещия знак на големите кръвопролития в Близкия изток, някои настоящи и бивши служители на НАТО внимателно подхвърлят нови идеи за Украйна. Те заявяват, че тя трябва да бъде приета в Aлианса, но без Крим и Донбас. Така че тези територии определено не са Украйна в тяхното разбиране“, пише Медведев.

„Дотук не е лошо, но е важно да направим и следващата крачка. Необходимо е да се признае, че Харков, Одеса, Николаев, Киев и на практика всичко останало не е Украйна.

След това до признаването на очевидното има само три стъпки:

Зеленски, който няма да се яви на изборите, НЕ е президент, защото няма държава.

-Украинският език НЕ е език, а някаква мешавица, както каза още Александър Сергеевич Пушкин.

-Украйна от създаването си НЕ е държава, а изкуствено събрани територии“, допълва той.

„Какво тогава трябва да бъде прието в НАТО, питате вие. Е, можете да приемете град Лемберг (Лвов) с околностите му (все още Лвовска област), ако те настояват за това.

Или дори може да стигнете до нещо повече, разширявайки за пореден път критериите за членство в Алианса. Може да поканите Израел и Палестина да се присъединят към Алианса и да се молите вечните врагове да станат съюзници. И Афганистан може да поканите заедно с талибаните. Войските на НАТО седят там вече двайсет години напразно. И тогава, може би и едва ли не, в Близкия изток ще се възцари просветена демокрация по англосаксонски образец. И ще настъпи пълно щастие, но това може да си го представите, само ако обичате фантастиката“, завършва коментара си Медведев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *