Истината – Новинарският портал

Медведев попари Зеленски и каза какво иска Русия от Киев!

Сегашната преговорна позиция на Руската федерация за Украйна не е нищо повече от „загрявка за деца“ преди бъдещи искания за пълна капитулация на режима в Киев. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в канала си в Telegram в понеделник.

 

Той обърна внимание на думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, който обяви отказа си да води диалог с тези, които поставят ултиматуми.

„Настоящите „ултиматуми“ са детска загрявка за изискванията на бъдещето. И той ги знае: пълната капитулация на киевския режим при условията на Русия“, предупреди Медведев.

По-рано Зеленски каза, че в момента не е готов да преговаря с Москва. В интервю за CNN той каза: „Това е мой принцип, не говоря с тези, които поставят ултиматуми“.

Според него Руската федерация уж няма желание да преговаря по конструктивен начин. Зеленски отговори утвърдително и на въпроса дали ще се „бори докрай“ и добави, че споразумение между двете страни може да бъде сключено, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

Exit mobile version