Медведев попари Зеленски и каза какво иска Русия от Киев!

Свят

Сегашната преговорна позиция на Руската федерация за Украйна не е нищо повече от „загрявка за деца“ преди бъдещи искания за пълна капитулация на режима в Киев. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в канала си в Telegram в понеделник.

 

Той обърна внимание на думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, който обяви отказа си да води диалог с тези, които поставят ултиматуми.

„Настоящите „ултиматуми“ са детска загрявка за изискванията на бъдещето. И той ги знае: пълната капитулация на киевския режим при условията на Русия“, предупреди Медведев.

По-рано Зеленски каза, че в момента не е готов да преговаря с Москва. В интервю за CNN той каза: „Това е мой принцип, не говоря с тези, които поставят ултиматуми“.

Според него Руската федерация уж няма желание да преговаря по конструктивен начин. Зеленски отговори утвърдително и на въпроса дали ще се „бори докрай“ и добави, че споразумение между двете страни може да бъде сключено, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *