Истината – Новинарският портал

Министър Порожанов си е купил дипломата! Или нагло излъга цяла България? ИСТИНАТА само тук:

Винаги, когато има повишаване на цената на тока, се появяват различни  прогнози за поскъпване на  храните.

Токът е само един компонент на себестойността на даден продукт,  затова  поскъпването на хляба и другите стоки няма да е драстично. Дори при някои стоки няма да има такова!

С тези думи  министърът на земеделието и храните Румен Порожанов се опита да успокои от  ефира на БТВ българите, които са в шок какво ще им се случи през февруари, когато токът за производителите и за всички фирми ще поскъпне до 70 процента.

Ако един човек е завършил  „Икономика и управление на селското стопанство“ в УНСС и е защитил  магистратури „Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт“, както е отбелязано в биографията на Порожанов, той или си е купил дипломите, или нагло лъже!

Защото няма как при производството на хляба, месните продукти, консервите, млякото, млечните продукти и всички останали храни да се използва ток, първо за приготвянето им, след това за съхранението им в хладилници, после токът да скочи драстично, а те да останат със същите цени. Такова „животно“ в икономиката няма, няма как и да има! Освен ако всеки производител не си направи един ветрогенераторен парк и не си произвежда тока сам. И това пак няма да го спаси.

Порожанов обясни и че по пазара имало много стоки-менте, които били по-евтини. В кашкавала и сиренето се влагали палмово масло и други заместители, някъде дори не се ползвало мляко.

С две думи бедните няма да умрат от глад. В маркетите е пълно с боклуци! Цели рафтове предлагат храни, които са по-некачествени и от кучешките. Повечето са внос, а вече се бълва и родно производство.

Точно по този начин ще се спасят и българските фирми. Ще започнат да правят продукция, достъпна за народа. Мнозина няма да могат да си позволят истински хляб, истинско сирене, истинско мляко и ще започнат да купуват ментета, за да оцелеят. Тези цени наистина няма да скочат много, но при употреба на подобни храни, рано или късно българите ще започнат да се разболяват, а някои и да умират.

Само че това няма да го видим в нито една статистика.

Господин Порожанов, кого лъжете?

Щом поскъпва шоково токът, значи ще скочат и цените!

Онези 10-12 лева, с които се увеличиха пенсиите на 1,2 милиона българи няма да им стигнат и за хляб!

Дадохте им 12, ще им вземете 120!

Ако имат.

Който няма, може да рови в казаните за огризки, или да премине към пълно гладуване.

Така стотици хиляди ще спрат да тежат на бюджета и ще се възнесат скоропостижно.

Ще останат само младите и богатите.

Младите обаче бягат в чужбина, а богатите чакат  белите български роби да им работят във фирмите.

Накрая ще останат само политиците!

НАГЛИТЕ, които убиват България!

Ще им простим ли?

Автор Станислава Славова,  istinata.net

 

Exit mobile version