Истината – Новинарският портал

Най-накрая: Киев призна, че ВСУ отстъпва в Донбас! Пълният крах е съвсем близо!

Генералният щаб на ВСУ публикува обобщение на ситуацията на фронта като същевременно признава успеха на руските сили в Авдеевка, съобщават световните издания.

 

Според информацията, в посока Харков руските въоръжени сили стрелят с артилерията си, като напредват в посока Хусаровка.

По направленията Славянск, Краматорск и Бахмуцк (Артемивск) също има обстрел. Под прикритие на авиацията руските военни се опитват да подобрят тактическата обстановка в районите на Вершина, Соледар, Яковлевка и Покровское.

„По посока на Авдеевка има обстрел и въздушни удари. Руската армия напредва в районите на Каменка и Песок. Руските части имат частичен успех в района на Авдеевка“, се казва в сводката на ВСУ.

В посока Новопавловск има артилерийски обстрел и въздушни удари. Също така е регистрирано придвижване на отделни руски части от Славянск към Запорожие. Което означава, че там скоро ще има котел за украинските части.

А всички тези обстрели и придвижвания на руските войски означават, че Донбас скоро ще падне. Пълният крах на ВСУ е съвсем близо. И е по-добри остатъците от украинските подразделения да се предадат или да избягат, защото само така ще могат да съхранят живота си.

Exit mobile version