Истината – Новинарският портал

НЕВЕРОЯТНО: Тереза Мей готвела Борисов за… Вижте за какво! Ще се смаете!

Британците отдавна не говорят за оставане в ЕС. Те говорят само за това, при какви условия да го напуснат.

Политиците в Лондон не желаят страната им да бъде колония на Брюксел, затова решиха да избягат от така наречения „Европейски“ съюз.

В същото време обаче, не им се става от масата с безплатния обяд. Те искат да продължат да използват облагите, които ЕС предоставя на три – четири големи държави. Тоест искат, заедно със своите приятелчета от Германия и Франция, да продължат да изсмукват националните богатства на по-малките държави. Чиито икономики, триото Берлин, Париж и Лондон, разруши със собствените си ръце.

Та, затова зацикли Брекзит. Защото пред хитрите английски джентълмени стои дилемата, дали да напуснат окончателно ЕС, или все пак да останат в така наречената „Зона за свободна търговия на ЕС“, от която зона печелят само големите и богатите. А малките губят и суверенитета, и държавите, и народите си.

Веднага и с просто око се вижда, че дори най-върлите привърженици на Брекзит, като бившия външен министър на Тереза Мей, Борис Джонсън, искат да напуснат ЕС, но да продължат да се ползват от благинките му, като останат в споменатата зона за „свободна“ търговия. Слагаме думата „свободна“ в кавички, по простата причина, че тя е свободна само за няколкото големи и богати страни в ЕС. За останалите си е чисто колонизиране и унищожаване на националните ресурси. Да не говорим, че ЕС е вреден и за такива страни като Италия, Испания, Португалия, Гърция…

Та, затова сега Брекзит се забавя. Дори някои по-горещи глави в Лондон искат да махнат Тереза Мей, защото тя се запъна пред Брюксел и каза, че ако ЕС не се съгласи с нейния план за Брекзит, наречен „Чекърс“, то Британия ще напусне Брюксел напълно, и без никакво оставане в зоната на „свободния пазар“.

По тази причина, винаги сме казвали, че каквото и да говорят или правят, западните чичковци с гащи на раета и звезди, винаги става дума за пари.

Така е и с Борисов, когото западните лицемери поканиха в Ню Йорк за поредната сесия на Общото събрание на ООН. Те обаче, го поканиха, не за да му дадат, а за да вземат пари от него. Тоест, от България. Припомняме, че Тръмп иска да се откажем от руския газ и да купуваме американския втечнен газ. Както и старите американски оръжия.

Но, за да не изглежда нахалството им толкова явно, те го маскират с големи лафове за „обединение на демократичния свят“, за отговор на „руската заплаха“ и други тям подобни. Затова са подхвърлили морков и на Вожда на ГЕРБ.

Ето какъв. Той самият се похвали, цитиран от epicenter.bg, че както си говорели с Тереза Мей, тя взела, че му предложила да й помага за Брекзит-а. Не за друго, а защото Борисов е голям „специалист“ по въпросите за напускане на ЕС. От думите му излиза, че тя едва ли не, поискала Борисов за личен съветник по Брекзит. Понеже в Англия имало много българи, та Борисов можел да помогне.

Ами щом Борисов е такъв виден спец по напускането на ЕС, защо не вземем и ние да напуснем? И да си върнем държавата? Но на Борисов не му стиска дори да говори за това. Той само може да се хвали с кого се срещнал, кой го погалил по главата и т.н.

А пък ако иска не само да се хвали, а да направи нещо добро за държавата, по-добре да се маха от България и да отива в Лондон. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version