Истината – Новинарският портал

Никола Филчев разголи лицето на българския капитализъм и управляващите. Хвърли жесотки думи в лицето на върхушката

Всички българи трябва да сме наясно, че преди 30 години българският народ, ръководен от своите държавници, направи своят избор и той беше да сменим строя и да започнем да строим капитализъм.

Днес нямаме основания да недоволстваме, защото от историята знаем, че това  е един дълбоко несправедлив социален строй.

След 90-та година новите демократите ни убеждаваха, че животът ще стане по-хубав, ако всичко в страната се  раздържавяви. Резултатът е обаче, че сега живеем в бедна страна, а имуществото е  в ръцете на десетина олигарси и техни помощници.

Хора, които забогатяха по престъпен начин в резултат на приватизацията, взеха не само  икономическа, но и политическата власт. Те са в сянка, но назначават министри,  манипулират общественото мнение чрез мощния медиен апарат, който също е техен.

Сега живеем в класово общество на богати и бедни – това е капитализмът.  Силен е този, койтодържи парите. Мъже вишисти станаха шофьори и обикновени работници, образовани жени хванаха метлите, или продават в магазини и молове, милиони избягаха да вършат същото в чужбина.  Живеем така, каквото кажат богатите.

Българите направиха избора си, докато скачаха по прощадите.

Нашата нашата приватизация не беше честна, народът с право я нарича разбойническата приватизация на Костов. Тогава идваха консултанти чак от чужбина, за да съветват нашите капиталисти как да станат по-богати, а вародът по-беден.

Капитализмът е един дълбоко несправедлив строй. Недоволните са много, но има и доволни, които придобиха държавното имущество за жълти стотинки. Как Костов, например, няма да е доволен. Казах му – в тази приватизация всички ще отидат на съд, той взе да се тръшка – моля ти се, по-скъпа ми е от децата! Оказа се, че фондацията на Костов е „Бъдеще за Костов“ и неговите другари. Това е съдържанието на прословутия разговор преди години в ресторант „Крим“.

Къде са днес документите от приватизацията? Казвал съм  го, когато корупцията е държавна политика, никаква прокуратура не може да я спре.

Сега е същото. Какво направиха нашите министри и президенти  за седем години. В някакво странно раздвоение са, били някакви дребни чиновници, докопали се до властта и изведнъж ги обзема треска да строят, защото строителството носи много пари и второ – купуват хотели. Като ги питаш нещо, започват да се занимават с държавните въпроси, а не с какво се занимават, да говорят за кюфтетата, за чаршафите, за компаньонките.

Кажи, че си хотелиер, а не министър.  Че си  капиталист, а не чиновник.

Властта се сля с олигархията. Например случая  Миню Стайков.

Като стана дума за сегашните акции – Миню Стайков бе разследван още преди 16 години., През март 2002 година ГДБОП предприе дейност срещу него. В базите му в Карнобат бяха открити десекти хиляди бутилки нелегален алкохол.  От Бургас участваше печално известният прокурор Светлозар Костов, който осуети акцията.

В петък  вечер казва – аз съм дежурен и какво става – отпред пази полицията, отзад изнасят бутилките и в понеделник като отиват бопаджиите , се оказва, че акцията е провалена, а бутилките изчезнали.  Те са стари познати с Миню Стайков, той уби човек по време на катастрофа и  Костов работи по случая.  И го замаза.

Безнакаността е опиянителна! Ако тогава срещу този Стайков беше осъществена наказателна отговорност, щеше да мине всичко, да се забрави и днес нямаше да бъде уличен в огромни кражби.

Но той е силен с парите си и всички му служат. Полиция, прокуратура. Той подарява пушки на президента Първанов, а президентът пък  му връчва медал. После като се стигне до катастрофата, стане скандала, действа и МВР и питат защо така. Има не един случай, в който Първанов е осуетявал скандали.

У нас политиците, прокуратурата и МВР са толкова зависими едни от други, че правосъдието е невъзможно. Няма да видите богати хора в затвора, защото те винаги си плащат на когото трябва, заяви Филчев.

Exit mobile version