Истината – Новинарският портал

Нинова изригна: Спрете търговията със здравето на хората! Болниците трябва да са лечебни заведения, а не търговски дружества!

„Случилото се с медицинските сестри е безпрецедентен акт на отчаяние“, това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.

„Не можем да мълчим за случилото се вчера в Здравна комисия. Случилото се през нощта и сутринта в Народното събрание. Медицински сестри се барикадираха в зала на парламента, напрежението ескалира и сутринта една стоя на прозореца на сградата. Това е безпрецедентен акт на отчаяние. Причините посочиха самите медицински сестри: „Правителството ни лъга една година. Слушаме само лъжи, лъжи и пак лъжи“, коментира Нинова.

Тя обясни, че първата лъжа е била произнесена от министъра на 10 април 2019 г., когато е обещал, че ще даде 50 млн. лв. за заплати.

„Исканията на медицинските сестри са основателни и справедливи. Работят на по две смени, на по няколко места, за да може да издържат семействата. Получават мизерни заплати, работят в трудни и неприемливи условия и какво срещат“, коментира още Нинова.

По думите й, има алтернатива, и тя е болниците да станат лечебни заведения, а не търговски дружества. „Опазването на здравето на българските граждани да не бъде търговия.

Това е истинската алтернатива. И това е истинският проблем, че докато болниците са търговски дружества, ще бъде така“, каза още Корнелия Нинова, цитирана от blitz.bg.

Exit mobile version