Нинова изригна: Спрете търговията със здравето на хората! Болниците трябва да са лечебни заведения, а не търговски дружества!

България отблизо

„Случилото се с медицинските сестри е безпрецедентен акт на отчаяние“, това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.

„Не можем да мълчим за случилото се вчера в Здравна комисия. Случилото се през нощта и сутринта в Народното събрание. Медицински сестри се барикадираха в зала на парламента, напрежението ескалира и сутринта една стоя на прозореца на сградата. Това е безпрецедентен акт на отчаяние. Причините посочиха самите медицински сестри: „Правителството ни лъга една година. Слушаме само лъжи, лъжи и пак лъжи“, коментира Нинова.

Тя обясни, че първата лъжа е била произнесена от министъра на 10 април 2019 г., когато е обещал, че ще даде 50 млн. лв. за заплати.

„Исканията на медицинските сестри са основателни и справедливи. Работят на по две смени, на по няколко места, за да може да издържат семействата. Получават мизерни заплати, работят в трудни и неприемливи условия и какво срещат“, коментира още Нинова.

По думите й, има алтернатива, и тя е болниците да станат лечебни заведения, а не търговски дружества. „Опазването на здравето на българските граждани да не бъде търговия.

Това е истинската алтернатива. И това е истинският проблем, че докато болниците са търговски дружества, ще бъде така“, каза още Корнелия Нинова, цитирана от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *