Истината – Новинарският портал

Ново двадесет: ЕС се кокошини срещу Кремъл, иска да се бие с Русия, защото се държала като Съветския съюз!

Европейският парламент осъди действията на Русия срещу Украйна, Чехия и Алексей Навални, като по-късно евродепутатите щели приемат резолюция по тези въпроси, съобщи кореспондентът на БТА в Брюксел.

 

Групата на Европейската народна партия (ЕНП) заяви, че Кремъл се връща към поведението от съветската епоха и призова ЕС да осигури военна подкрепа за Украйна.

От групата на социалистите и демократите настояха, че Москва разпространявала фалшиви новини, подкупва европейски политици и е издигнала стена към държавите с върховенство на правото.

В ЕС няма място за руска намеса, подчертаха от групата „Обнови Европа“ и обобщиха, че руските действия целят единствено оцеляването на режима на президента Владимир Путин.

Според групата „Идентичност и демокрация“ в случая с взривените военни складове в Чехия през 2014 г. става дума за действия на български посредник (Емилиян Гебрев, б. р.), изнасял в нарушение на задълженията на ЕС боеприпаси за Украйна и Сирия. От тази парламентарна група предупредиха, че последвалите събития в полето на дипломацията ще лишат ЕС от търговски възможности.

Зелените заявиха, че руснаците страдали от политиката на Кремъл, призоваха руските действия в ЕС да не остават ненаказани и на Украйна да се даде европейска перспектива.

От своя страна европейските консерватори и реформатори настояха ЕС да спре строежа на газопровода „Северен поток 2“ и оцениха събитията в Чехия като „държавен тероризъм“.

Според Левите пък, западната намеса в Украйна дестабилизира региона. Те поставиха въпроса защо изводите от чешкото разследване се представят чак сега и изразиха съмнение, че целта е вътрешнополитическа.

Както се вижда, само една малка фракцийка на „Левите“ е против война с Русия. Всички останали се кокошинят срещу Кремъл и призовават за война с Русия.

В такъв случай, най-добре ще е, на всички депутати от Европарламента, които искат да воюват с Русия да им се осигури оръжие и да ги пратим на бойното поле, за да разберем дали наистина са толкова мъжествени, колкото се изкарват, когато са зад банките на парламента.

Exit mobile version