Ново двадесет: ЕС се кокошини срещу Кремъл, иска да се бие с Русия, защото се държала като Съветския съюз!

Свят

Европейският парламент осъди действията на Русия срещу Украйна, Чехия и Алексей Навални, като по-късно евродепутатите щели приемат резолюция по тези въпроси, съобщи кореспондентът на БТА в Брюксел.

 

Групата на Европейската народна партия (ЕНП) заяви, че Кремъл се връща към поведението от съветската епоха и призова ЕС да осигури военна подкрепа за Украйна.

От групата на социалистите и демократите настояха, че Москва разпространявала фалшиви новини, подкупва европейски политици и е издигнала стена към държавите с върховенство на правото.

В ЕС няма място за руска намеса, подчертаха от групата „Обнови Европа“ и обобщиха, че руските действия целят единствено оцеляването на режима на президента Владимир Путин.

Според групата „Идентичност и демокрация“ в случая с взривените военни складове в Чехия през 2014 г. става дума за действия на български посредник (Емилиян Гебрев, б. р.), изнасял в нарушение на задълженията на ЕС боеприпаси за Украйна и Сирия. От тази парламентарна група предупредиха, че последвалите събития в полето на дипломацията ще лишат ЕС от търговски възможности.

Зелените заявиха, че руснаците страдали от политиката на Кремъл, призоваха руските действия в ЕС да не остават ненаказани и на Украйна да се даде европейска перспектива.

От своя страна европейските консерватори и реформатори настояха ЕС да спре строежа на газопровода „Северен поток 2“ и оцениха събитията в Чехия като „държавен тероризъм“.

Според Левите пък, западната намеса в Украйна дестабилизира региона. Те поставиха въпроса защо изводите от чешкото разследване се представят чак сега и изразиха съмнение, че целта е вътрешнополитическа.

Както се вижда, само една малка фракцийка на „Левите“ е против война с Русия. Всички останали се кокошинят срещу Кремъл и призовават за война с Русия.

В такъв случай, най-добре ще е, на всички депутати от Европарламента, които искат да воюват с Русия да им се осигури оръжие и да ги пратим на бойното поле, за да разберем дали наистина са толкова мъжествени, колкото се изкарват, когато са зад банките на парламента.

Tagged

1 thought on “Ново двадесет: ЕС се кокошини срещу Кремъл, иска да се бие с Русия, защото се държала като Съветския съюз!

  1. Добра идея, но дано не се случва. Чудно, къде ще се скрият при една война. Още не са колонизирали Марс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *