Истината – Новинарският портал

Нов удар по САЩ: Русия получава огромен, енергиен източник!

Русия започва разгръщането на непробиваем противовъздушен купол над руската част на Арктика, където техните учени и геолози откриха несметни количества нефт и природен газ.

Александър Мойсеев, командващ руския Северен флот заяви, че зенитно-ракетните комплекси С-400 „Триумф“ започват разгръщането на мощен противовъздушен купол над руската част на Арктика. По неговите думи, всички арктически дивизиони започват оборудване с най-новите и без аналог в света, могъщи руски зенитно-ракетни системи С-400, които надеждно ще прикрият тази част на небосвода. Командващият допълни, че защитата на руската част от Арктика се налага, понеже НАТО в скоро време може да предприеме някаква военна активност, и ситуацията в региона да се усложни.

Александър Мойсеев заяви, цитиран от РИА Новости, че основна задача на Северния флот, в арктическата зона на отговорност, е обезпечаването на безопасността на държавата и въздушното пространство над Северния морски път. Командващият отбеляза също, че в бъдеще е планирано да се увеличават възможностите на противовъздушната отбрана, която е разположена по северните граници на Русия.

Руският военачалник напомни, че в арктическия регион НАТО не само провежда военни учения, но и привлича към тях все повече страни извън Алианса като Швеция и Финландия. За последните години,  в този регион, обединените въоръжени сили на страните от НАТО, са провели десетки учения с привличането на всякакъв род въоръжени части – като се почне от сухопътните и морските и се стигне до атомни подводници, ударни самолетни съединения и други бойни корпуси. При това, посочи Мойсеев, цялата тази „активност“ се извършва до самите северни граници на Русия.

Поради тази причина, в скоро време, според него, там ще стане напечено. И затова Русия е длъжна да вземе всички необходими мерки, за да гарантира неприкосновеността на руската част на Арктическия регион.

istinata.net        

Exit mobile version