Нов удар по САЩ: Русия получава огромен, енергиен източник!

Свят

Русия започва разгръщането на непробиваем противовъздушен купол над руската част на Арктика, където техните учени и геолози откриха несметни количества нефт и природен газ.

Александър Мойсеев, командващ руския Северен флот заяви, че зенитно-ракетните комплекси С-400 „Триумф“ започват разгръщането на мощен противовъздушен купол над руската част на Арктика. По неговите думи, всички арктически дивизиони започват оборудване с най-новите и без аналог в света, могъщи руски зенитно-ракетни системи С-400, които надеждно ще прикрият тази част на небосвода. Командващият допълни, че защитата на руската част от Арктика се налага, понеже НАТО в скоро време може да предприеме някаква военна активност, и ситуацията в региона да се усложни.

Александър Мойсеев заяви, цитиран от РИА Новости, че основна задача на Северния флот, в арктическата зона на отговорност, е обезпечаването на безопасността на държавата и въздушното пространство над Северния морски път. Командващият отбеляза също, че в бъдеще е планирано да се увеличават възможностите на противовъздушната отбрана, която е разположена по северните граници на Русия.

Руският военачалник напомни, че в арктическия регион НАТО не само провежда военни учения, но и привлича към тях все повече страни извън Алианса като Швеция и Финландия. За последните години,  в този регион, обединените въоръжени сили на страните от НАТО, са провели десетки учения с привличането на всякакъв род въоръжени части – като се почне от сухопътните и морските и се стигне до атомни подводници, ударни самолетни съединения и други бойни корпуси. При това, посочи Мойсеев, цялата тази „активност“ се извършва до самите северни граници на Русия.

Поради тази причина, в скоро време, според него, там ще стане напечено. И затова Русия е длъжна да вземе всички необходими мерки, за да гарантира неприкосновеността на руската част на Арктическия регион.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *