Истината – Новинарският портал

Няма прошка: Руската армия ликвидира база на украинските радикали от „Кракен“!

Те показват чудеса от смелост, когато става дума за изтезания на цивилни или военнопленници. Но когато трябва да отидат на фронта – просто не ги търсете. Въпреки това руската армия ги намери. И с високоточен удар от своите ракети ги унищожи.

Временната база на националистическата групировка „Кракен“ в Харковска област бе унищожена с високоточни ракети „Искандер“, съобщиха от руското министерство на отбраната.

Кадрите са предоставени от военен източник от зоната за спецоперацията. Пунктът за временното разполагане на „Кракен“ е бил оборудван в хангарите на месопреработвателно предприятие близо до град Богодухов, Харковска област, става ясно от разпространената информация.

Уточнява се, че от удара са унищожени над 30 бойци и 10 единици бойна техника. Батальонът „Кракен“ се състои от затворници, престъпници и криминали. Те не би трябвало да са на свобода или в армията. Но фактът, че са в армията им изигра много лоша шега. Бяха унищожени.

Но прошка няма. Руските удари по бандеровците продължават. Само миналия ден с високоточни удари в района на Николаев и Краматорск са попаднали под руски обстрел пунктовете за временно дислоциране на подразделенията на 35-та бригада на морската пехота, 54-та механизирана бригада, 81-ва аеромобилна бригада и 109-а бригада на териториалната отбрана. И в резултат на тези удари около 1 000 бойци отидоха при Бандера.

Припомняме, че Кракен е митично морско чудовище, което представлява огромен октопод, завличащ корабите на дъното на океана. В случая обаче, вместо руската армия, на дъното се оказаха украинските националисти.

Exit mobile version