Истината – Новинарският портал

Обвиняват Цветанов в престъпление срещу държавата! Ето кой го направи!

ГД ”БОЕЦ” са внесли сигнал до КПКОНПИ срещу Цветан Цветанов. Сигналът е за причинени от Цветанов щети на държавата в особено големи размери заради многото  обезщетения, които страната ни е изплатила поради изгубени дела в Страсбург за нарушени права на българите.

Сигналът  срещу Цветанов вече е внасян веднъж в прокуратурата, а отговорът гласи, че действително има  нарушения, в резултат на което са причинени щети на държавата, но това не можело да се квалифицира като  престъпление. В момента нещата са в ръцете на  КПКОНПИ, но оттам просто ще разпънат поредния чадър  над Цветанов, категорични са от гражданското движение.

 

Ето и точното изявление на  БОЕЦ:

 

„Внесохме сигнал до КПКОНПИ срещу бившият министър на вътрешните работи от кабинета на Буда 1 (2009г. – 2013г.) – Цветан Цветанов във връзка с причинени от Цветанов щети  в особено големи размери. Щетите са в резултат на множество обезщетения, които България е осъдена да изплати по дела в международният съд за защита правата на човека в Страсбург. Основание за тези дела са действия на Цветанов и ръководените от него служители на МВР, при извършване на брутални арести и изявления на бившия министър включително и от парламентарната трибуна, нарушаващи презумпцията за невиновност, нарушаващи човешките права и унижаващи човешкото достойнство. Тези действия на Цветанов са изрично посочени в мотивите на Европейския съд по правата на човека, а Цветанов  е визиран персонално.

Когато съда в Страсбург осъди България по някое дело, това е присъда за всеки български гражданин и всички ние плащаме обезщетенията, а на реалните виновни отговорност не се търси, над тях е разпънат чадър!  И не само това. Те продължават да управляват държавата и да й нанасят нови вреди.

Ние настояваме, че всяко длъжностно лице трябва да носи персонална отговорност за своите действия и бездействия довели до щети за държавата. В случая имаме доказани действия и ясен и установен извършител, но нямаме санкция. Имаме присъди срещу България, но нямаме виновни. Действията на Цветан Цветанов са продиктувани от стремежа му да спечели политически дивиденти за себе си, както и за политическата партия на която е зам. председател – ГЕРБ. От БОЕЦ изразяваме и своите съмнения, че действията на Цветанов се дължат на изпълнение на политически и криминални поръчки за репресиране на упражняване на натиск над политически опоненти и неудобни за властта бизнесмени, от които поръчки е възможно да е получил и лични облаги.

Искаме  КПКОНПИ да извърши задълбочена проверка по същество на нашият сигнал и да бъде потърсена наказателна отговорност на Цветан Цветанов и останалите лица, отговорни за действията довели до осъдителни присъди срещу България в съда в Страсбург и причиняване на щети в особено големи размери за държавата по изплащане на присъдените обезщетения.

Припомняме, че преди седмица  внесохме ПРОТЕСТНА НОТА до ЕК и централата на „Европол“ в Хага по повод избора на Цветанов за член на УС на европейската полицейска агенция!

С настоящият сигнал продължаваме битката си срещу мафията, нейните представители във властта и искаме да провокираме общественото внимание и реакция. Дебелите и наглите продължават да превръщат държавата ни в кочина, а ние плащаме цената за това, в буквалният и преносен смисъл!“

Exit mobile version