Истината – Новинарският портал

От ИТН обясняват оттеглянето на Николай Василев и проектокабинета!

Част от политическото ръководство на партия „Има такъв народ“ и Николай Василев, който беше номиниран за премиер от лидера на партията Слави Трифонов, ще дадат днес пресконференция. Очаква се да отговорят на въпросите във връзка с вчерашното решение да бъдат оттеглени вече направените номинации.

 

С публикация в личния си профил във Facebook Трифонов обяви вчера, че заради негативната реакция на предложения проектокабинет и твърденията, че Николай Василев е проводник на ДПС, което не отговаряло на истината, е решил да оттегли „кандидатурата на един достоен човек, защото никой не е по-важен от проблемите на обществото“.

„Като партия, спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет“, анонсира Трифонов.

Решението му предизвика разнопосочни реакции. В коментар за БНТ от ГЕРБ заявиха, че „колкото сериозно и отговорно беше представено това правителство, толкова отговорно и сериозно беше и прибрано“. Според тях това е първото правителство в историята, което е подало оставка, преди да е избрано.

От „Демократична България“ засега няма да коментират темата. Те ще изчакат до понеделник, когато трябва да приключи конституционната процедура за новото НС. От БСП и ДПС казаха, че няма да коментират.

Лидерът на „Изправи се, мутри вън“ Мая Манолова приветства обрата в позицията на „Има такъв народ“, но Николай Хаджигенов изрази съмнение, че Трифонов все повече заприличва на бившия премиер Бойко Борисов.

Exit mobile version