От ИТН обясняват оттеглянето на Николай Василев и проектокабинета!

България отблизо

Част от политическото ръководство на партия „Има такъв народ“ и Николай Василев, който беше номиниран за премиер от лидера на партията Слави Трифонов, ще дадат днес пресконференция. Очаква се да отговорят на въпросите във връзка с вчерашното решение да бъдат оттеглени вече направените номинации.

 

С публикация в личния си профил във Facebook Трифонов обяви вчера, че заради негативната реакция на предложения проектокабинет и твърденията, че Николай Василев е проводник на ДПС, което не отговаряло на истината, е решил да оттегли „кандидатурата на един достоен човек, защото никой не е по-важен от проблемите на обществото“.

„Като партия, спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет“, анонсира Трифонов.

Решението му предизвика разнопосочни реакции. В коментар за БНТ от ГЕРБ заявиха, че „колкото сериозно и отговорно беше представено това правителство, толкова отговорно и сериозно беше и прибрано“. Според тях това е първото правителство в историята, което е подало оставка, преди да е избрано.

От „Демократична България“ засега няма да коментират темата. Те ще изчакат до понеделник, когато трябва да приключи конституционната процедура за новото НС. От БСП и ДПС казаха, че няма да коментират.

Лидерът на „Изправи се, мутри вън“ Мая Манолова приветства обрата в позицията на „Има такъв народ“, но Николай Хаджигенов изрази съмнение, че Трифонов все повече заприличва на бившия премиер Бойко Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *