Истината – Новинарският портал

От последните минути: Разкриха кого президентът готви за служебен премиер!

Президентът Румен Радев има планове да назначи новия си правен съветник Бойко Рашков за служебен министър-председател.

Това разкриха пред медиите три независими един от друг източника.

Рашков акостира на „Дондуков“ 2 преди няколко дни по личната покана на държавния глава. Той бе назначен за съветник по правните въпроси на Румен Радев, защото има дългогодишен юридически стаж, и в професионалната си кариера е заемал редица отговорни държавни постове като директор на Националната следствена служба, директор на Специализираната следствена служба, член на Висшия съдебен съвет, народен представител в 39-ото Народно събрание и заместник-министър на правосъдието.

Дали ще се стигне до формирането на служебен кабинет все още е въпрос, който няма еднозначен отговор. Но президентът Радев трябва да е готов за всяко евентуално развитие на събитията. А и както е тръгнало, май ГЕРБ сами ще влязат в една спирала, от която няма излизане, понеже със своята неотстъпчивост може да предизвикат засилване на протестите. А ако стане това, с много голяма сигурност ще доведе до принудителна оставка на правителството. Както и до необходимостта президентът да назначи служебно правителство.

Как ще се развият събитията, все още никой не знае. А и нещата са толкова динамични, че не се подават на прогнози. Така че ще изчакаме и ще видим какво развитие  ще получат протестите срещу Борисов и ГЕРБ.

Но при всички положения Бойко Рашков е удачен избор за служебен премиер, понеже има опит в следствената дейност, а служебният кабинет ще има много работа по разкриване на стари афери и зависимости на сегашното статукво, с цел да бъдат избегнати всички подводни камъни, които ГЕРБ ще оставят на служебното правителство, както и на евентуалния нов кабинет, каквато и да е неговата формула.

Exit mobile version