Истината – Новинарският портал

ПОСЛЕДНИЯТ час за САЩ НАСТЪПИ! Русия има нов МОЩЕН съюзник! Ето КОЙ е той и КАКВО ще направи! Вижте ТУК!

Съединените щати сигурно си мислят, че щом техни кораби от пети и шести американски флот се появят в Средиземно море близо до границите на Сирия, то всички останали страни ще замръзнат от страх и ще изпълнят безпрекословно всяка заповед на „велика“ Америка.

Само че този път явно не са познали. Защото ако все пак се престрашат и решат да се приближат до Сирия и руските военни бази в Тартус и Хмеймим, там ги очаква страховит и безкомпромисен отговор.

Нещо повече. Освен онова, което са им подготвили руснаците, върху тях ще се стовари още една изненада.

Мощна групировка кораби от Военно-морския флот на Китайската народна република се намира в Средиземно море, където провежда съвместни учения с кораби от флота на Руската федерация.

А по сведения на френски медии, цитирани от РИА ФАН, на китайските кораби е наредено да потеглят незабавно към военно-морската база на Русия в Тартус, за да помогнат, в случай на необходимост, на своите руски приятели. Руската морска групировка също е увеличена и има заповед да тръгне към Тартус.

Така, Руската федерация получава нов мощен съюзник в конфликта, който САЩ предизвиква умишлено в Сирия. Наричаме Китай „нов“ съюзник на Русия, по простата причина, че въпреки традиционно добрите, дружески отношения с Русия, досега китайското ръководство се опитваше да пази някакъв неутралитет. Китай не се намеси в Сирия, заедно с РФ. Не подкрепи и руската резолюция в ООН за създаване на независим контролен орган, който да се произнесе дали е имало употреба на химическо оръжие от страна на Башар Асад в сирийския град Дума.

Но явно последните събития и усилващата се войнствена риторика на Белия дом са принудили Си Дзинпин да промени своето становище. И да застане открито на страната на Русия в очертаващия се конфликт със САЩ. Не само защото този локален конфликт може да се превърне в унищожителна Трета световна война. Но и защото в Китай много добре разбират, че ако продължават да стоят настрана и позволят на Пентагона да омаломощи в някаква степен Русия, то следващата страна, която ще изпита яростта на янките, ще е Китай.

А гъсто населените райони на КНР са чудесна мишена за американските ядрени ракети. Пък и в Пекин сигурно са си припомнили, че САЩ не се поколебаха да използват ядрено оръжие срещу своя отдавнашен сателит Япония и да сравнят със земята японските градове Хирошима и Нагасаки. Което означава, че във Вашингтон изобщо няма да се замислят дали да засипят територията на Китай с ядрен килим. Още повече, КНР се води „комунистическа“ държава и това ще бъде още един удобен предлог за ястребите в американския Конгрес, да нанесат „превантивен“ ядрен удар срещу мирното китайско население.

Ето защо китайското ръководство разбра, че времето за чакане е свършило. И е дошло време за действие. Но това все още не е всичко. На иранските военни, които се намират в Сирия и част от които пострадаха при израелската бомбардировка на базата Т-4, е било наредено да поставят в пълна бойна готовност стратегическите ракети, намиращи се там, съобщава сайта Strategika 51. А всички знаем, че това означава подготовка за удар по САЩ или по техните военни бази.

Има и още нещо. Руският посланик в Ливан Александър Засипкин току що обяви пред ливанската телевизия Ал Манар, че Русия ще унищожи всяка ракета, изстреляна от САЩ по Сирия, както и корабите, от които са изстреляни те, заедно с военните бази, от където ще излетят самолети, нападащи сирийската територия. И това не е празна заплаха. Русия вече започна учебни стрелби в Източното Средиземноморие като по този начин закри внушителна акватория около сирийските морски граници.

Руската федерация предупреждава още, че със своите мощни средства за радиоелектронна борба, най-напред ще ослепи, а след това и ще унищожи всеки американски кораб, дръзнал да изстреля ракети по суверенна Сирия, която не е заплаха за никого.

Припомняме, че преди две седмици руските авиационни и наземни радиоелектронни комплекси спряха навигацията в половината Средиземно море. А сега освен тях, в пълна бойна готовност са приведени и комплексите „Красуха“, „Ричаг“ и „Порубщик“, които са в състояние да парализират всяка електронна система в цялото Средиземноморие. И никой не може да им попречи.

Всичко това на практика означава, че американските кораби нямат никакъв шанс. И че ако решат да нападнат Сирия, срещу тях ще се изправят двете най-мощни държави в света – Русия и Китай.

И тогава ще настъпи последния час на империята САЩ като досегашен господар на света.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version