ПОСЛЕДНИЯТ час за САЩ НАСТЪПИ! Русия има нов МОЩЕН съюзник! Ето КОЙ е той и КАКВО ще направи! Вижте ТУК!

Свят

Съединените щати сигурно си мислят, че щом техни кораби от пети и шести американски флот се появят в Средиземно море близо до границите на Сирия, то всички останали страни ще замръзнат от страх и ще изпълнят безпрекословно всяка заповед на „велика“ Америка.

Само че този път явно не са познали. Защото ако все пак се престрашат и решат да се приближат до Сирия и руските военни бази в Тартус и Хмеймим, там ги очаква страховит и безкомпромисен отговор.

Нещо повече. Освен онова, което са им подготвили руснаците, върху тях ще се стовари още една изненада.

Мощна групировка кораби от Военно-морския флот на Китайската народна република се намира в Средиземно море, където провежда съвместни учения с кораби от флота на Руската федерация.

А по сведения на френски медии, цитирани от РИА ФАН, на китайските кораби е наредено да потеглят незабавно към военно-морската база на Русия в Тартус, за да помогнат, в случай на необходимост, на своите руски приятели. Руската морска групировка също е увеличена и има заповед да тръгне към Тартус.

Така, Руската федерация получава нов мощен съюзник в конфликта, който САЩ предизвиква умишлено в Сирия. Наричаме Китай „нов“ съюзник на Русия, по простата причина, че въпреки традиционно добрите, дружески отношения с Русия, досега китайското ръководство се опитваше да пази някакъв неутралитет. Китай не се намеси в Сирия, заедно с РФ. Не подкрепи и руската резолюция в ООН за създаване на независим контролен орган, който да се произнесе дали е имало употреба на химическо оръжие от страна на Башар Асад в сирийския град Дума.

Но явно последните събития и усилващата се войнствена риторика на Белия дом са принудили Си Дзинпин да промени своето становище. И да застане открито на страната на Русия в очертаващия се конфликт със САЩ. Не само защото този локален конфликт може да се превърне в унищожителна Трета световна война. Но и защото в Китай много добре разбират, че ако продължават да стоят настрана и позволят на Пентагона да омаломощи в някаква степен Русия, то следващата страна, която ще изпита яростта на янките, ще е Китай.

А гъсто населените райони на КНР са чудесна мишена за американските ядрени ракети. Пък и в Пекин сигурно са си припомнили, че САЩ не се поколебаха да използват ядрено оръжие срещу своя отдавнашен сателит Япония и да сравнят със земята японските градове Хирошима и Нагасаки. Което означава, че във Вашингтон изобщо няма да се замислят дали да засипят територията на Китай с ядрен килим. Още повече, КНР се води „комунистическа“ държава и това ще бъде още един удобен предлог за ястребите в американския Конгрес, да нанесат „превантивен“ ядрен удар срещу мирното китайско население.

Ето защо китайското ръководство разбра, че времето за чакане е свършило. И е дошло време за действие. Но това все още не е всичко. На иранските военни, които се намират в Сирия и част от които пострадаха при израелската бомбардировка на базата Т-4, е било наредено да поставят в пълна бойна готовност стратегическите ракети, намиращи се там, съобщава сайта Strategika 51. А всички знаем, че това означава подготовка за удар по САЩ или по техните военни бази.

Има и още нещо. Руският посланик в Ливан Александър Засипкин току що обяви пред ливанската телевизия Ал Манар, че Русия ще унищожи всяка ракета, изстреляна от САЩ по Сирия, както и корабите, от които са изстреляни те, заедно с военните бази, от където ще излетят самолети, нападащи сирийската територия. И това не е празна заплаха. Русия вече започна учебни стрелби в Източното Средиземноморие като по този начин закри внушителна акватория около сирийските морски граници.

Руската федерация предупреждава още, че със своите мощни средства за радиоелектронна борба, най-напред ще ослепи, а след това и ще унищожи всеки американски кораб, дръзнал да изстреля ракети по суверенна Сирия, която не е заплаха за никого.

Припомняме, че преди две седмици руските авиационни и наземни радиоелектронни комплекси спряха навигацията в половината Средиземно море. А сега освен тях, в пълна бойна готовност са приведени и комплексите „Красуха“, „Ричаг“ и „Порубщик“, които са в състояние да парализират всяка електронна система в цялото Средиземноморие. И никой не може да им попречи.

Всичко това на практика означава, че американските кораби нямат никакъв шанс. И че ако решат да нападнат Сирия, срещу тях ще се изправят двете най-мощни държави в света – Русия и Китай.

И тогава ще настъпи последния час на империята САЩ като досегашен господар на света.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “ПОСЛЕДНИЯТ час за САЩ НАСТЪПИ! Русия има нов МОЩЕН съюзник! Ето КОЙ е той и КАКВО ще направи! Вижте ТУК!

  1. САЩ, тази паразитна държава, която представлява по-малко от 4% от населението на планетата ни, експлоатира повече от 25% от ресурсите й. На народите им писна да търпят техните 800 военни бази по света, които налагат „демокрация“ по американски!

  2. време е да се забършат тия еврейски чуми от земята ..само това е спасението ..Иес чалавек иес проблем ….и така нататък ..да ги приключват вече тая куха почти държава ..!!чао са !!

  3. Е дали чак токова голямо е военното превъзходство на РФ, не се знае. Знам със сигурност, че народите от целият човешки свят ще скочат срещу янките, а това е много силно.

  4. АБЕ, НА ТОЗИ ПИНОЧЕТ КОЛККО ЛИ ПАРИ МУ ПЛАЩАТ, (ще използвам неговия репертоар), ЗА ДА СЕРЕ ТУК ВЪВ ФЕЙСБУК НЕГОВИТЕ ПОСРАНИ ОЛАЙНЯНЕНИ КОМЕНТАРИ. НААА, „ГОСПОДИН“ ПИНОЧЕТ, КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ СЕГА, СЛЕД ТОЗИ МОЙ СОЧЕН И АРОМАТЕН ОЛАЙНЯНЕН КОМЕНТАР, ТЪКМО ЩЕ БЪДЕТЕ ОПИЯНЕН И ОМАЯН ОТ МИРИЗМИТЕ НА МОЯ КОМЕНТАР И ЩЕ ЗАСПИТЕ ПО БЪРЗО, ТА ДА НЕ ЦАПАТЕ ПО ВЕЧЕ ФЕЙСБУК. НААА, ТАКА ХАРЕСА ЛИ ВИ, ТАКА ЛИ СИ ГО ПОЖЕЛАХТЕ, ОТВРЪТ МРЪСЕН ГАДЕН ПОМИЯР. И НИЕ МОЖЕМ ДА ПИШЕМ ТАКА, СЕЛСКИ ПРОСТАК И ПРЕСТАНИ ДА ОМИРИСВАШ ФЕЙСБУКА, ТОЙ Е СЪЗДАДЕН ЗА КУЛТУРНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *