Истината – Новинарският портал

Президентът на Германия се скара на Путин! И ето какво отговори руският президент!

В речта си пред Федералното събрание, след като беше избран за втори път като президент на Германия, Франк-Валтер Щайнмайер директно се обърна към руския си колега Владимир Путин с думите: „Разхлабете примката около врата на Украйна!

Думите на германския президент почти изцяло бяха посветени на усложнената международно обстановка с оглед кризата в Украйна. Словото му съдържа и призив Русия да стъпи на пътя на дипломацията и да потърси заедно с европейските страни начин да се запази мира в Европа.

Страхът расте не само в Украйна, но и в много страни от Източна Европа, констатира Щайнмайер. „Ето защо ние сме с естонците, латвийците и литовците; ние сме заедно с поляци, словаци и румънци и всички партньори на Алианса: можете да разчитате на нас.“

Франк-Валтер Щайнмайер посочва, че Германия е част от НАТО и Европейския съюз.

А ето какъв би бил отговорът на Путин на подобно обръщение:

Владимир Путин би припомнил с ирония и сарказъм на този „велик“ германски политик, че не Русия е до границите на САЩ и Запада, а НАТО е до границите на Русия.

Тогава в задачата се пита кой е затегнал примка и около чий врат е затегната тя?!

Не вижда ли Щайнмаер, че НАТО е затегнало примката?!

Не вижда ли, че тя е затегната около врата на Русия?!

И не смята ли в такъв случай, че „призива“ му е не просто лицемерен. Той е във висша степен арогантен. И във висша степен подъл.

Ето това е коварството на Запада, за което Владимир Путин говори от много години.

Но това е коварство, на което Русия ще отговори подобаващо.

А към нея ще се присъединят и други държави. Като Китай и Индия. А много други страни от света ще се молят двете велики държави да успеят да наложат мир, въпреки напъните на Запада да торпилира човечеството..

Exit mobile version