Президентът на Германия се скара на Путин! И ето какво отговори руският президент!

Свят

В речта си пред Федералното събрание, след като беше избран за втори път като президент на Германия, Франк-Валтер Щайнмайер директно се обърна към руския си колега Владимир Путин с думите: „Разхлабете примката около врата на Украйна!

Думите на германския президент почти изцяло бяха посветени на усложнената международно обстановка с оглед кризата в Украйна. Словото му съдържа и призив Русия да стъпи на пътя на дипломацията и да потърси заедно с европейските страни начин да се запази мира в Европа.

Страхът расте не само в Украйна, но и в много страни от Източна Европа, констатира Щайнмайер. „Ето защо ние сме с естонците, латвийците и литовците; ние сме заедно с поляци, словаци и румънци и всички партньори на Алианса: можете да разчитате на нас.“

Франк-Валтер Щайнмайер посочва, че Германия е част от НАТО и Европейския съюз.

А ето какъв би бил отговорът на Путин на подобно обръщение:

Владимир Путин би припомнил с ирония и сарказъм на този „велик“ германски политик, че не Русия е до границите на САЩ и Запада, а НАТО е до границите на Русия.

Тогава в задачата се пита кой е затегнал примка и около чий врат е затегната тя?!

Не вижда ли Щайнмаер, че НАТО е затегнало примката?!

Не вижда ли, че тя е затегната около врата на Русия?!

И не смята ли в такъв случай, че „призива“ му е не просто лицемерен. Той е във висша степен арогантен. И във висша степен подъл.

Ето това е коварството на Запада, за което Владимир Путин говори от много години.

Но това е коварство, на което Русия ще отговори подобаващо.

А към нея ще се присъединят и други държави. Като Китай и Индия. А много други страни от света ще се молят двете велики държави да успеят да наложат мир, въпреки напъните на Запада да торпилира човечеството..

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *