Истината – Новинарският портал

Президент и НАРОД изпълняват ЗАВЕТА на Хан Кубрат! Каузата е ЕДИННА и СВЕЩЕНА България!

Съединението на България е акт с голямо геостратегическо значение за Балканите и Европа.

И за пръв път, такъв важен акт не зависи от волята на Великите сили. Негов вдъхновител и организатор е въстаналия български народ, който напук на Запада, строшава преградите на Берлинския конгрес. И смайва Великите сили.

Президентът Румен Радев, в словото си, на тържествената заря в Пловдив, по повод 133-та годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България, в ефира на БНТ, нарече този акт „велико, изцяло българско дело“. Той заяви, че тогава българите вземат съдбата си в свои ръце. И нищо не ги спира. Дори Великите сили не са в състояние да повлияят на този дръзновен и всеотдаен български дух.

Но сега, продължи президентът, достойното ни минало е единствената утеха за безпътното ни настояще. Защо младите наричат България „тази страна“, защо бягат от нея? – задава риторични въпроси държавният глава.

За героите от Възраждането, България е стояла над всичко, дори над собствения им живот. И днес, когато народите отхвърлят глобализма и се устремяват по свой, национален път на развитие, ние трябва също като нашите предци с дръзновение, гордост и всеотдайност да помогнем на нашето отечество, завършва Румен Радев.

Така, по своему, президентът Радев ни подканя да бъдем отново дръзки, смели и всеотдайни. за да спасим отново България от олигарсите и глобалистите, които са я завладели.

Но понеже русофобите отричат и преиначават всяка казана от президента дума, нека да видим защо се е наложило да се съединяват двете, изкуствено разделени от Англия, Германия и Австро-Унгария, части на Българската държава. На всички е известно, че на 3 март 1878 г. Русия подписва с Турция Санстефанския мирен договор, който връща България в нейните етнически  и исторически граници. България става огромна държава на Балканите. /Вижте картата в началото на статията/

Но…Англия, Франция и Австро-Унгария веднага се противопоставят на този договор, който създава най-мощната славянска държава на Балканите и в цяла Европа. И бързат на 13 юли 1878 г. да разпокъсат нашата родина с така наречения Берлински договор. България е разделена на две изкуствено създадени части – Княжество България и Източна Румелия.

Ето затова се налага през февруари 1885 г. да бъде създаден Български таен централен революционен комитет начело със Захари Стоянов, който става организатор на Съединението.

И наистина, на 6 септември 1885 г. в Пловдив мощно навлизат отрядите на Чардафон Велики и майор Данаил Николаев. В заверата участват и части от българската армия и милиция. Арестуван е областният управител на Източна Румелия. Създадено е Временно правителство, което обявява присъединяването на Източна Румелия към Княжество България. Два дни по-късно, Александър Батенберг утвърждава присъединяването на пловдивска област. А малко по-късно е присъединена и цяла Източна Румелия.

Тоест, Съединението на България идва като мощна народна реакция на злостния Берлински конгрес, който разкъсва България и я превръща в територийка, от която нищо не зависи.

Затова, историческата истина, от която никой не може да избяга е една единствена. И твърде категорична.

Именно Русия и руският император искат да създадат през март 1878 г. една огромна славянска България на Балканите. А Западът я унищожава.

Именно Русия и СССР ни освобождават от фашистко робство. И създават мощна, просперираща, социалистическа България, която задаваше страх на всички други държави на Балканите, включително и на Турция. А Западът я унищожи.

Именно Русия сега се опитва да ни избави от новото колониално робство, чрез което така нареченият Европейски съюз се мъчи да ликвидира българския славянски етнос и българската държава.

Вижте картата в началото на статията:  Колко огромна е Сан Стефанска България, която получава излаз и на три морета. И колко изконни  български земи ни отнема Берлинския договор.

Затова нека русофобите да отидат с наведени чела и да целуват ръка на Дядо Иван, по-точно на Владимир Путин в Кремъл, за да благодарят на истинските и вечни приятели на България – РУСКИТЕ БОГАТИРИ!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version