Истината – Новинарският портал

Проф. Калин Янакиев се заяде: На протеста на Възраждане дойдоха 50 души, никой не ги хареса

България отдавна не се дели на на ляво и дясно, а на демократи и национал-фашизиоиди. Това каза проф. Калин Янакиев в предаването ”Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Той подчерта, че правителството не е коалиция, а е подкрепено от ГЕРБ. Това е поради слабата позиция на Бойко Борисов.

 

„България беше управлявана от русофила Радев със служебните правителства и започнахме да се държим като източна държава, ние бяхме изолирани от цивилизования свят. Връщането в семейството на цивилизованите народи е изключително важно. Влизането в еврозоната и Шенген ще отсече корените на националфашизма“, подчерта Янакиев

 

Ние се връщаме в семейството на цивилизованите народи. В света има едно главно противоборство. От една страна Русия, която отвлича деца. Взривяването на стената на язовира Нова Каховка е последното доказателство. От друга- цивилизованите държави.

 

“ Правителството не може да кадрува във ВСС. Ние станахме свидетели на позор в съдебната система. Сарафов поиска охрана, защото се грижи за живота си. Той на практика каза, че Гешев може да го убие. Това означава че главния прокурор разполага с престъпен отряд, който може да изпълни подобна поръчка. Това е позор за държавата“, заяви Янакиев.

 

„У нас това което ме тревожи е възходът на фашизма, в лицето на партия Възраждане. Щурмова команда провали прожекция на на високостойностен филм в кино Одеон. Това е точно в стилистиката на германските нацисти от 30 години. Те нахлуха в магазин за бира в София и настояваха да се махнат всички знамена, без българското.

 

И на другата сутрин магазинът осъмна с надписи, при това неграмотно написани, за евреи. И нямаше никакви реакции от повечето медии и обществеността. МВР също не действа“, подчерта Калин Янакиев.

 

Според него, у нас е разтворено едно широко ветрило на национализма и много хитро българите са тласкани от едната крайност в другата. Ако Гешев и Радев създадат партии те няма да са нито десни нито леви, а са откровено антидемократични.

 

„Възраждане израства на вълната прости и лесно усвояими страсти. Това ретронационализъм – как сме били на три морета и пр. Това е евтина, лесна страст. Това е не обичам някого, а мразя някого.

 

Той израстна и на конспиративните теории- за ваксърството, после за еврото, джендъридеологията. Всичко това са конспиративни теории, върху които израстна Възраждане. Но видяхте – на техния протест дойдоха 50 души. Те не намериха хора за протеста си. Оттук нататък започва постепенния спад на Възраждане“, прогнозира Янакиев.

Exit mobile version