Проф. Калин Янакиев се заяде: На протеста на Възраждане дойдоха 50 души, никой не ги хареса

България отблизо
България отдавна не се дели на на ляво и дясно, а на демократи и национал-фашизиоиди. Това каза проф. Калин Янакиев в предаването ”Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Той подчерта, че правителството не е коалиция, а е подкрепено от ГЕРБ. Това е поради слабата позиция на Бойко Борисов.

 

„България беше управлявана от русофила Радев със служебните правителства и започнахме да се държим като източна държава, ние бяхме изолирани от цивилизования свят. Връщането в семейството на цивилизованите народи е изключително важно. Влизането в еврозоната и Шенген ще отсече корените на националфашизма“, подчерта Янакиев

 

Ние се връщаме в семейството на цивилизованите народи. В света има едно главно противоборство. От една страна Русия, която отвлича деца. Взривяването на стената на язовира Нова Каховка е последното доказателство. От друга- цивилизованите държави.

 

“ Правителството не може да кадрува във ВСС. Ние станахме свидетели на позор в съдебната система. Сарафов поиска охрана, защото се грижи за живота си. Той на практика каза, че Гешев може да го убие. Това означава че главния прокурор разполага с престъпен отряд, който може да изпълни подобна поръчка. Това е позор за държавата“, заяви Янакиев.

 

„У нас това което ме тревожи е възходът на фашизма, в лицето на партия Възраждане. Щурмова команда провали прожекция на на високостойностен филм в кино Одеон. Това е точно в стилистиката на германските нацисти от 30 години. Те нахлуха в магазин за бира в София и настояваха да се махнат всички знамена, без българското.

 

И на другата сутрин магазинът осъмна с надписи, при това неграмотно написани, за евреи. И нямаше никакви реакции от повечето медии и обществеността. МВР също не действа“, подчерта Калин Янакиев.

 

Според него, у нас е разтворено едно широко ветрило на национализма и много хитро българите са тласкани от едната крайност в другата. Ако Гешев и Радев създадат партии те няма да са нито десни нито леви, а са откровено антидемократични.

 

„Възраждане израства на вълната прости и лесно усвояими страсти. Това ретронационализъм – как сме били на три морета и пр. Това е евтина, лесна страст. Това е не обичам някого, а мразя някого.

 

Той израстна и на конспиративните теории- за ваксърството, после за еврото, джендъридеологията. Всичко това са конспиративни теории, върху които израстна Възраждане. Но видяхте – на техния протест дойдоха 50 души. Те не намериха хора за протеста си. Оттук нататък започва постепенния спад на Възраждане“, прогнозира Янакиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *